Spor yapiyorum ama kilo aliyorum neden?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Spor yapıyorum ama kilo alıyorum neden?​

Bu durumun başlıca sebepleri arasında stres, yetersiz ve düzensiz beslenme, aşırı egzersiz yapmak vardır. Aşırı egzersiz yapmak, kilo vermenizi sağlamaz aksine kilo almanızı sağlar. Vücut bu yoğun tempoyu kaldırabilmek adına daha fazla yağ depolamak ister.

Spordan sonra kilo artar mi?​

Egzersiz yaparak kas kütlesi kazanmak bu duruma neden olur. Yağlarınızı kaybediyor olabilirsiniz ancak bunların yerini kas kütlesi alacaktır. Kaslar yağa göre daha ağır olduğundan, kilo almış olabilirsiniz. Bununla birlikte buradaki ağırlık artışının nedeni kas kitlesi olup, istenmeyen yağlardan kaynaklanmaz.
Spor yapmak kilo vermeyi durdurur mu?
“Ne kadar efor sarf edilirse o kadar yağ yakılır düşüncesi çok yanlış. Genellikle kilo vermek, yani yağ yakmak isteyen kişilerde bu görüş hâkimdir. Aksine gereğinden fazla efor sarf edildiğinde vücut savunmaya geçerek, yağ yakımını bırakır ve karbonhidrat yakımına başlar.
Spor yapmaya başladığında kilo vermeye ne zaman?
Spor yapmaya başladığınızda vücut yağ yakımı yapar. Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir. Eğer vücut kitle indeksiniz 30’dan fazla ise, ayda 5-7 kilo vermeniz mümkündür.

Cardio yapmadan yağ yakılır mı?​

Vücut zorlamadan yağ yakılmaz.

Ne gibi cümleler kuruyor ve kilo vermekte zorlanıyoruz?​

Buna benzer cümleler kuruyor ve kilo vermekte zorlanıyor musunuz? Hayatımızın bir döneminde de olsa bunlar gibi cümleler kurmuşuzdur. Diyet de yapsak, yediklerimize dikkat de etsek, spor da yapsak sanki bir şeyler bize engel oluyordur kilo vermememiz için. Ya da biz bazı ufak şeyleri atlıyoruzdur.
Peki, hızlıca atıştırma, kilo verme ve kilo verme?
Ayakta, hızlıca atıştırmak zaman kazandırıyor gibi gelse de aslında bize yağ ve kilo olarak dönüyor. Genelde de hızla atıştırdığımız şeyler de çok sağlıklı olmuyor. Ne yediğimiz de anlamamamızı sağlayıp, doyma hissini de geciktiriyor.Yemek yemeye ayrı bir vakit ayırıp, masada yemeniz tavsiye ediliyor. 5. Yeterince Uyumamak:
Ne kadar sağlıklı bir kahvaltı yaparsanız kilo vermeyin?
Ama malesef kahvaltı yapmadığınızla kalıp kilo vermenizi de zorlaştırıyorsunuz:) Çünkü vücut kendini kıtlıkta sanıp yağ vermeyi yavaşlatıyor. Düzenli kahvaltı yapanlar daha düzenli ve kolay kilo verirler. Herhangi bir şeyle değil tabii ki protein içeren, sağlıklı bir kahvaltı. 3. Porsiyon Büyüklüğünü Ayarlayamamak:

Geri