- Konu Yazar
Spor spikeri ne yapar?
Spor spikeri, radyo, televizyon ve internet gibi çeşitli medya kuruluşları aracılığıyla spor etkinliklerini sunan görevli kişilere verilen mesleki unvandır.Haber spikerleri nasıl giyinir?
Haber spikerleri, daha ciddi ve seyirciye güven veren bir imaj sağlamak için, daha resmi bir giyim tarzını benimsemektedir. Abartı ve salaş giyim tarzından uzak durmalıdırlar. Aynı zamanda makyaj ve aksesuarları da buna uygun olmalıdır. Seyircinin odağını bozacak unsurların, spiker üzerinde bulunmaması gerekmektedir.Beşiktaş Dortmund maçı spikeri kim?
Beşiktaş Dortmund maçı spikeri kim?Spor spikeri Ertem Şener’in Beşiktaş-Borussia Dortmund maçıyla ilgili skor tahmini yapması büyük tepki çekti. Bu tahmin sonrası sosyal medyada Beşiktaş taraftarı ünlü spikere tepki göstererek anlatım yapacağı bir maçı dinlemek istemediklerini belirttiler. Twitter’da #ErtemSeneriİstemiyoruz diye etiket açıldı.
Spor spikeri olmak için hangi bölüm okunmalı?
Spor spikeri olmak için hangi bölüm okunmalı?Spor spikeri olmak için iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarının Radyo – TV Program Yapımcılığı, Medya ve İletişim ön lisans programı ya da dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
Spor yorumcuları hangi takımı tutuyor?
Spiker ve yorumcuların tuttukları takımlar- Ercan Taner – Beşiktaş 2/26.
- Nebil Evren – Galatasaray. 3/26.
- Ali Ece – Beşiktaş 4/26.
- Özgür Buzbaş – Fenerbahçe. 5/26.
- Güntekin Onay – Beşiktaş 6/26.
- Pınar Bekbölet – Galatasaray. 7/26.
- Tuğba Dural – Galatasaray. 8/26.
- Mehmet Demirkol – Fenerbahçe. 9/26.
Haber spikeri olmak için ne yapılmalı?
Haber spikeri olmak için, üniversitelerin, Medya ve İletişim, Radyo, Televizyon ve Sinema ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Aynı zamanda çeşitli eğitim akademileri tarafından Spikerlik ve Sunuculuk sertifika programları verilmektedir.Haber spikeri ne kadar maaş alıyor?
Haber spikeri ne kadar maaş alıyor?Az izlenen ulusal kanallarda spiker maaşları 5-10 bin TL arasındadır. Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT 1, HaberTürk, CNN Türk, NTV gibi büyük kanallarda ana haber spikeri maaşları 20 bin TL ile 100 bin TL arasında değişmektedir.
Haber spikeri olmak için hangi bölümü okumak gerekir?
Haber spikeri olmak için hangi bölümü okumak gerekir?Spikerlik veya sunuculuk için üniversitelerde ayrı bir bölüm bulunmuyor. Ancak Radyo-Televizyon, Gazetecilik, Basın-Yayın, Medya-İletişim gibi bölümleri okuyarak medya sektörüne adım atabilirsiniz.