Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Spor sosyal bir olay olarak nasil kabul edilmektedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Spor sosyal bir olay olarak nasıl kabul edilmektedir?​

Spor, bireylerin hayatında olumlu gelişmelere katkı sağlarken toplumun da sağlıklı bir yapı ya kavuşmasında, diğer sosyal kurumlarla ilişki kurarak toplumun bütünlüğü, çağdaşlaşması, ta nınması ve gelişmesine katkı sağlayan sosyal bir olgudur.

Spor Genel Kültürü niçin gereklidir?​

Hızlı ve dengesiz tüketim hormonlarımızda düzensiz çalışmaya ve fiziksel bir takım çöküşlere sebep olmaktadır. Bunun önüne geçmek için mutlaka fiziksel aktivite yapmak zorundayız. Çocuklarımız düzenli beden eğitimi ve sporsal aktivite yaptıkları sürece derslerinde ve toplumsal yaşamda çok daha başarılı olurlar.
Spor sosyolojisinin konusu nedir?
Spor sosyolojisi, spor ve toplum arasındaki ilişkiye değinen sosyolojinin bir alt dalıdır. Spor sosyolojisi, sosyolojik yaklaşımın spor olgusuna tatbik edilmesidir. Spor sosyolojisi, sporun toplum içindeki başlangıç ve gelişim sürecini ve toplumsak rolünü inceler.

Sportif olayı teşvik eden sosyal ve ekonomik faktörler nelerdir?​

SPORTİF OLAYI TEŞVİK EDEN SOSYAL VE EKONOMİK FAKTÖRLER (1)

Sporun ülkemize katkıları nelerdir?​

Spor toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlar. Spor ve Rekreatif yaklaşım toplumda çeşitliğin artmasına yardımcı olur. Spor; ulusal ruhun güçlendirilmesi, aile bağlarının güçlenmesi, yaşlıları kabul, vb. sosyal ve toplumsal davranışların gelişmesinde de olumlu etkileri vardır.
Eski Türk Sporları nelerdir?
Bu sporlar kısaca şunlardır: Güreş, avcılık, atıcılık, binicilik, kılıç, okçuluk, yaya koşuları, atlama, sıklet kaldırma ve lobut atma, gürz ve topuz kullanmak, cirit, çöreğen (polo), gökbörü, tepük (futbol), tomak, kayak, matrak gibi sporlardır (Güven, Ö. s, 2–3).
 
Geri
Üst