AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Spor olgusunun toplum yasaminin onemli parcalarindan biri olmasinin temel nedeni nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Spor olgusunun toplum yaşamının önemli parçalarından biri olmasının temel nedeni nedir?​

Bireyleri sağlıklı, eğitimli, sosyal ve kültürlü toplumlar, ancak modern toplum olarak düşünülebilir. Temel amacı insanın bedenen, ruhen ve sosyal yönden gelişmesine katkı sağlamak olan spor, modern toplum yaratmada çok etkin bir sosyal olgudur.

Spor toplum öğrencilerin tarih boyunca insanların neden spor yaptığı sporu hangi amaçla kullandığını araştırın?​

İlk İnsan ve Spor Tarihteki ilk sporlar araçlı veya araçsız yapılsın, savunma ve saldırı amacı taşımaktadır. İlk insanın hayvanlarla ve kendi cinsinden olanlarla girdikleri mücadele sonrasında ilk olarak gerçekleştirdiği eylem kendi fiziksel gücünü kullanmayı öğrenmesidir.
Spor ve kültür Nedir?
Spor kültürü, spora ilişkin her türlü değeri, ürünü ve davranışı belirtir. Bu çalışmada, bir kültür öğesi olarak sporun, Türkiye’deki görünümünün tartışılması amaçlanmıştır.

Toplum ve spor nedir?​

Spor toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlar. Spor ve Rekreatif yaklaşım toplumda çeşitliğin artmasına yardımcı olur. Spor; ulusal ruhun güçlendirilmesi, aile bağlarının güçlenmesi, yaşlıları kabul, vb. sosyal ve toplumsal davranışların gelişmesinde de olumlu etkileri vardır.

Spor ve sosyoloji ilişkisi niçin önemlidir?​

Spor Sosyolojisinin Amaçları Spor sosyolojisinin genel amacı, toplumsal bir olgu olarak sporu inceleyerek, araştırmalara dayalı bilimsel kuramlar geliştirmektir. Spor olgusunu bir dizgi olarak ele alıp, bu dizginin işleyiş kurallarını ortaya koymak.
Çana oyunu nedir?
Bu oyunda asıl olan kesilmiş ve içi temizlenmiş bir oğlak veya hayvanı, eğeri ile bacakları arasına sıkıştıran ve dört nala koşan bir atlının, kendini kovalayan atlılara sınırlanmış bir alan veya alanda bir turu tamamlayarak puan alması biçimindeydi. Oyun tek kişiler veya gruplar arasında da oynanırdı.
Büyük spor sözlüğü ise sporu, “ müsabaka şeklinde yapılan vücut egzersizleri olarak tanımlar.” Kimi sosyologlara göre de spor, “ bir kültür özelliği taşır ve bir değer ölçüsüdür.” Felsefeciler ise sporu sadece eğlenmek için yapılan etkinlikler” olarak tanımlar ve eğlenme dışındaki diğer kazançları yabancılaşma kavramı …
Spor Kültürünün birinci ve temel değeri spora aktif katılımdır; yani herkes bir şekilde bir veya birden çok spor yapmalıdır sporcu olmasa da. İkinci temel değeri ise sporu ve sporun değeri olan her şeyi korumak ve geliştirmektir. Üçüncü değeri ise namuslu, dürüst, adil, sevecen ve insan odaklı olmaktır.
Spor yapmak ne işe yarar?
Spor kasları güçlendirirken aynı zamanda vücut dayanıklılığını da sağlar. Vücuda esneklik kazandıran spor sayesinde kilo dengede tutulabilir. Kemik yoğunluğunun artmasını sağlayan spor kalp hastalıklarını da önlemesi ile bilinir.

Spor ve sosyoloji arasındaki ilişki nedir?​

Sosyolojik Açıdan Spor ise, konuya makro açıdan, geniş bir perspektiften bakıştır. Burada hareket edilen alan bizzat toplumun işleyen bütünü ve sosyo – kültürel yapı içinde, bütünden bir parçaya; spora yaklaşmaktır.

Spor ve sosyoloji ilişkisi nedir?​

Spor sosyolojisi, spora sosyal bir fenomen olarak odaklanan bir sosyoloji alt disiplinidir. Sosyoloji ve spor arasındaki ilişki, ayrıca çeşitli sosyo-kültürel yapılar, kalıplar ve sporla ilgili organizasyonlar veya gruplar ile ilgili bir alan çalışmasıdır.
Spor Sosyolojisi nin amacı nedir?
Sporun toplumsal bir kurum olarak diğer kurumlarla etkileşimini öğrenip, sporun toplumsal bir olgu olduğunu öğrenecektir. Sporun ekonomik, kültürel ve sosyal yönlerini inceler ve güncel problemleri tartışır. Sporu, sporda şiddeti, spor kurumundaki ilişkileri, toplumsal ve global boyuttan analiz edebilmeyi hedefler.
 
Geri
Üst