AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Spor Lisesini bitiren ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Spor Lisesini bitiren ne olur?​

Spor Lisesi mezunları, spor tesisi yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda çalışabilirler. Ayrıca 18 Nisan 2019 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği kapsamında spor lisesi mezunlarına 1´inci kademe antrenörlük (yardımcı antrenör) belgesi verilecek.

Spor Lisesinde Hangi sporlar var?​

Spor Liseleri
- Dört yıllık eğim veren Spor Liselerindeki Dersler şu şekilde:
- Takım Sporları: Basketbol, Voleybol, Futbol ve Hentbol.
- Bireysel Sporlar: Halter, Yüzme, Güreş, Kayak, Tenis, Masa Tenisi, Badminton, Oryantiring, Eskrim, Boks, Bisiklet, Okçuluk, Judo, Karete ve Taekwondo.

Spor Lisesine gitmek için LGS gerekli mi?​

Spor Lisesine gitmek için LGS gerekli mi?
Spor liselerine giriş için kayıtlar haziran ayında alınmaktadır. Spor liselerine başvuru için LGS şartı yoktur. Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır.

Spor Lisesi için neler gerekli?​

Spor Lisesi için neler gerekli?
Sınavlar, Spor Liseleri salonunda yapılacak. Öğrenciler sınava kendi spor kıyafetleriyle katılacaktır….Spor Liselerine Başvuruları ve Başvuruda İstenecek Belgeler
- Nüfus Cüzdanının Aslı ve 1 Adet Fotokopisi .
- İlköğretim Diplomasının Aslı ve 1 Adet Fotokopisi.
- Not Durum Çizelgesi.
- Form Dilekçe.

Spor lisesi için neler gerekli?​

Spor liseleri nasıl öğrenci alıyor?​

8’inci sınıfı bitiren ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencileri Spor Liselerine başvuru yapabilir. Spor liselerine giriş için kayıtlar haziran ayında alınmaktadır. Spor liselerine başvuru için LGS şartı yoktur. Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır.

Kaç tane spor lisesi var?​

Kaç tane spor lisesi var?
2018-2019 eğitim-öğretim yılında spor lisesi sayısı 74’e ulaşmıştır. Bu okullarımızdan 10’u Tematik Spor Lisesi olarak belirlenmiştir.

Güzel sanatlar Lisesine 10 sınıfta girilir mi?​

Güzel sanatlar Lisesine 10 sınıfta girilir mi?
Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, musiki ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde açık kontenjan bulunması hâlinde, sadece diğer ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9 ve 10 uncu sınıflarından Bu Kılavuzda belirlenen esaslara göre eylül ve ekim …
11 sınıfta nakil yapılabilir mi?​
11’inci sınıf sonunda mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına geçiş yapmak isteyen öğrenciler, öğrenim hakkını kullanmamış sayılacak ve öğrenci, meslek derslerinde göreceği eğitime bağlı olarak bir üst sınıfa devam edecek.

Spor Lisesini bitiren bireyler çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olabilirler. Öncelikle spor tesisi yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi pozisyonlarda çalışma imkanları bulunmaktadır. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki iş birliği sonucunda spor lisesi mezunlarına antrenörlük belgesi verilmesi de önemli bir kazançtır.

Spor Liselerinde çeşitli spor branşlarına yönelik eğitimler verilmektedir. Dört yıllık eğitim sürecinde takım sporları olarak basketbol, voleybol, futbol, hentbol gibi branşlar ile bireysel sporlar arasında halter, yüzme, güreş, kayak, tenis, masa tenisi, badminton, oryantiring, eskrim, boks, bisiklet, okçuluk, judo, karete, taekwondo gibi seçenekler yer almaktadır.

Spor Liselerine giriş için LGS şartı aranmamakla birlikte, başvurular genellikle haziran ayında alınmaktadır. Öğrenci alımları ise başvurulan spor lisesinin yapacağı özel yetenek sınavı ile gerçekleştirilmektedir. Kayıt için gerekli belgeler arasında nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, ilköğretim diplomasının aslı ve fotokopisi, not durum çizelgesi ve form dilekçe gibi belgeler yer almaktadır.

Öte yandan, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 74 spor lisesinin sayısına ulaşılmıştır. Bu okullardan 10 tanesi Tematik Spor Lisesi olarak belirlenmiştir. Spor liseleri gençlere spor alanında eğitim imkanı sunarak yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanımaktadır.

Güzel sanatlar liselerine ise genellikle 9. sınıfta giriş yapılırken, bazı durumlarda açık kontenjan bulunması halinde 10. sınıftan da öğrenci alınabilmektedir. Yine mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına 11. sınıfta nakil yapmak isteyen öğrenciler, belirli şartlar çerçevesinde bu geçişi gerçekleştirebilmektedirler.

Geri