AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Spor lisesi mezunlari ne olabilir?

Editör

Yeni Üye

Spor lisesi mezunları ne olabilir?​

Spor Lisesi mezunları, spor tesisi yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda çalışabilirler. Ayrıca 18 Nisan 2019 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği kapsamında spor lisesi mezunlarına 1´inci kademe antrenörlük (yardımcı antrenör) belgesi verilecek.

Spor lisesi nasıl bir okul?​

SPOR LİSESİ , çeşitli aşamalardan ve zorlu sınavlardan geçirilerek alınan öğrenciler, farklı branşlarda uzmanlaşarak, akademik kariyer yapıp ülkemiz için sporu evrensel boyutlara dayandıran birimler haline getirecek sporcular yetiştirmeyi planlayan bu spor liseleri, sayıları çok da fazla olmayan, bu nedenle de …

Spor Lisesini Kazanmak için ne yapılmalıdır?​

Spor Lisesini Kazanmak için ne yapılmalıdır?
8’inci sınıfı bitiren ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencileri Spor Liselerine başvuru yapabilir. Spor liselerine giriş için kayıtlar haziran ayında alınmaktadır. Spor liselerine başvuru için LGS şartı yoktur. Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır.

Spor liselerinde hangi bölümler var?​

Bireysel Sporlar: Halter, yüzme, güreş, kayak, tenis, masa tenisi, badminton, oryantiring, eskrim, bisiklet, okçuluk, judo, karate, boks ve taekwondo. Spor Uygulamaları Dersinde, okul ve çevre imkânlarına bağlı olarak belirlenen spor branşlarından (bireysel ya da takım sporları) en az bir okul takımı oluşturulur.

Spor Lisesinde voleybolcu olunur mu?​

Türkiye Voleybol Federasyonu, uluslar arası başarılara imza atmak, geleceğin oyuncu havuzunu oluşturmak adına bir lise kurmaya karar veriyor. Ancak mevzuat gereği sadece voleybolcu yetiştiren bir spor lisesi mümkün olmuyor.

Spor lisesi yetenek sınavında neler yapılıyor?​

Spor lisesi yetenek sınavında neler yapılıyor?
Yetenek sınavında adayların değerlendirmesi 100 (puan) üzerinden yapılır. Bu puanın % 70’i alınır. Adaydan, bando marşlarından “beş para ver” marşının ritmini, çubukları ellerine alarak trampetle çalması istenir. Adaylar 0 – 10 arasında komisyon üyelerinin her biri tarafından puan verilerek değerlendirilecektir.

10 sınıf spor lisesine geçiş var mı?​

Spor liselerine nakille gelebilir miyiz? Spor lisesine, sadece başka bir spor lisesinde okuyan öğrenciler nakil isteyebilir. Ancak, 9. ve 10. sınıflarda kontenjan olması durumunda, boş kontenjanların tamamlanması için Eylül ve Ekim aylarında ek sınavlar yapılabilmektedir.

Spor lisesine gitmek için kaç puan gerekir?​

*Yetenek sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70′ ile ortaokul başarı puanının %30’u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılır.

Spor Lisesine gitmek için LGS den kaç puan almak gerekir?​

Spor Lisesine gitmek için LGS den kaç puan almak gerekir?
Spor liselerine öğrenci alım yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren spor lisesine başvuru için LGS ‘ye girme şartı kaldırılmıştır.

Spor lisesi kaç puan istiyor?​

Spor lisesi mi Anadolu Lisesi mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), güzel sanatlar liseleri ile spor liselerini birleştirdi. Yeni düzenlemeyle, Anadolu lisesi statüsünde olan güzel sanatlar liselerinin yanı sıra spor liseleri de ”Anadolu lisesi” statüsüne geçti.

Düz liseden spor lisesine geçiş var mı?​

Düz liseden spor lisesine geçiş var mı?

Spor Lisesi yetenek sınavı nasil oluyor?​

Spor lisesine geçiş yapılabilir mi?​

Spor Lisesi mezunları çeşitli alanlarda kariyer yapabilirler. Bazıları spor tesisi yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda çalışabilirken, 1. kademe antrenörlük belgesi alarak antrenörlük yapma yetkisine sahip olabilirler. Spor Lisesi, öğrencileri farklı spor branşlarında uzmanlaştırarak, evrensel başarılar elde edecek sporcular yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim kurumudur. Spor Lisesi, öğrencileri özel yetenek sınavı ile alır ve farklı branşlarda eğitim verir.

Spor Lisesi'ni kazanmak için 8. sınıfı bitiren öğrencilerin başvuru yapması gerekmektedir. Kayıtlar genellikle Haziran ayında alınmaktadır ve LGS şartı bulunmamaktadır. Yetenek sınavı sonucunda öğrenciler belirlenir ve uygun bulunanlar Spor Lisesine kabul edilir. Spor Lisesi bünyesinde birçok branş bulunmaktadır ve öğrenciler hem bireysel spor dallarında hem de takım sporlarında eğitim alabilirler.

Spor Lisesinde voleybolcu olunamamaktadır çünkü Türkiye'de mevzuat gereği sadece voleybolcu yetiştiren bir spor lisesi açılamamaktadır. Spor Lisesine nakil yoluyla geçiş mümkün olsa da genellikle sadece başka bir spor lisesinden nakil alınabilmektedir. Başvuru süreci ve öğrenci alımı için belirli kriterler ve sınavlar uygulanmaktadır.

Spor Lisesine gitmek için yetenek sınavında belirli bir puan almak gerekmektedir. Yetenek sınavından 50 ve üzeri puan alınması ve diğer başarı kriterlerine göre değerlendirme yapılarak öğrenciler sıralanmaktadır. 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren LGS'ye girmek şartı kaldırılmıştır, yani Spor Lisesine başvururken LGS puanı önemli değildir.

Spor Lisesi yetenek sınavı adayların belirli becerilerini değerlendirmek için yapılmaktadır. Adayların bando marşlarını çalma yetenekleri, spor becerileri ve diğer kriterlere göre değerlendirilmesiyle öğrenci alımı gerçekleştirilir. Düz liseden Spor Lisesine geçiş mümkün olabilir ancak bu genellikle sınırlı kontenjanlar ve belirli prosedürler doğrultusunda gerçekleşir.

Geri