Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Spor lisesi kac puan istiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Spor lisesi kaç puan istiyor?​

Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır. Yetenek sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70’i ile ortaokul başarı puanının 0’u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılır.

Spor lisesi nerede var?​

Tematik Spor Liseleri
Spor lisesi mezunlarına ek puan veriliyor mu?
Spor Lisesi-Bölümü Mezunu Olmak Bir Avantaj mıdır? Spor lisesi-bölümü okumak özel yetenek sınavlarında geçmiş yıllardaki gibi bir avantaj sağlamamaktır. Spor Lisesi ve bölümü mezunlarına, formüllere eğer dikkatli bakarsak ek olarak AOBP puanlarına % 3 eklenmektedir.

Spor lisesi ne demek?​

Spor liseleri, öğrencilere beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve beceriler kazandırmayı, beden eğitimi ve spor alanında nitelikli insan yetiştirilmesine kaynaklık etmektedir. Sınıf mevcutları 30 olup, Ortaokul/imam-hatip ortaokulundan o yıl mezun olanlar arasında yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır.

Spor liseleri nerelerde var 2022?​

Spor Lisesi nereye bağlı?
Milli Eğitim Bakanlığı aldığı bir karar ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı olan Güzel Sanatlar ve Spor Liselerini Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağladı.
Spor liselerine nakille gelebilir miyiz? Spor lisesine, sadece başka bir spor lisesinde okuyan öğrenciler nakil isteyebilir. Ancak, 9. ve 10. sınıflarda kontenjan olması durumunda, boş kontenjanların tamamlanması için Eylül ve Ekim aylarında ek sınavlar yapılabilmektedir.

*Yetenek sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70′ ile ortaokul başarı puanının 0’u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), güzel sanatlar liseleri ile spor liselerini birleştirdi. Yeni düzenlemeyle, Anadolu lisesi statüsünde olan güzel sanatlar liselerinin yanı sıra spor liseleri de ”Anadolu lisesi” statüsüne geçti.
Spor lisesine geçiş yapılabilir mi?

Spor Lisesine girmek için ne yapmalıyız?​

8’inci sınıfı bitiren ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencileri Spor Liselerine başvuru yapabilir. Spor liselerine giriş için kayıtlar haziran ayında alınmaktadır. Spor liselerine başvuru için LGS şartı yoktur. Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır.

Spor Lisesinde voleybolcu olunur mu?​

Türkiye Voleybol Federasyonu, uluslar arası başarılara imza atmak, geleceğin oyuncu havuzunu oluşturmak adına bir lise kurmaya karar veriyor. Ancak mevzuat gereği sadece voleybolcu yetiştiren bir spor lisesi mümkün olmuyor.
11 sınıfta spor lisesine geçiş yapılabilir mi?
Özel Temel Lisenin 11 veya 12 nci sınıflarına Genel Lise, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, imal Hatip Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ile Spor Lisesi’nden naklen öğrenciler, nakil istemeleri halinde sadece Açık Öğretim Lisesi veya Meslekî Açık Öğretim Lisesine yönlendirilir.

Spor Lisesi yetenek sınavı nasil oluyor?​

Yetenek sınavında adayların değerlendirmesi 100 (puan) üzerinden yapılır. Bu puanın % 70’i alınır. Adaydan, bando marşlarından “beş para ver” marşının ritmini, çubukları ellerine alarak trampetle çalması istenir. Adaylar 0 – 10 arasında komisyon üyelerinin her biri tarafından puan verilerek değerlendirilecektir.

Spor Lisesini bitiren ne olur?​

Spor Lisesi mezunları, spor tesisi yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda çalışabilirler. Ayrıca 18 Nisan 2019 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği kapsamında spor lisesi mezunlarına 1´inci kademe antrenörlük (yardımcı antrenör) belgesi verilecek.

Geri