AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Spor liselerinde hangi bolumler var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Spor liselerinde hangi bölümler var?​

Spor Liseleri
- Dört yıllık eğim veren Spor Liselerindeki Dersler şu şekilde:
- Takım Sporları: Basketbol, Voleybol, Futbol ve Hentbol.
- Bireysel Sporlar: Halter, Yüzme, Güreş, Kayak, Tenis, Masa Tenisi, Badminton, Oryantiring, Eskrim, Boks, Bisiklet, Okçuluk, Judo, Karete ve Taekwondo.

Spor lisesi yetenek sınavları nasıl olur?​

Yetenek sınavında adayların değerlendirmesi 100 (puan) üzerinden yapılır. Bu puanın % 70’i alınır. Adaydan, bando marşlarından “beş para ver” marşının ritmini, çubukları ellerine alarak trampetle çalması istenir. Adaylar 0 – 10 arasında komisyon üyelerinin her biri tarafından puan verilerek değerlendirilecektir.

Spor Lisesi mezunlarına antrenörlük belgesi nasıl alınır?​

Spor Lisesi mezunlarına antrenörlük belgesi nasıl alınır?
MADDE 23 – (1) Spor liselerinden mezun olanlara eğitim gördüğü yalnızca bir spor dalında, diğer ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara ise ders müfredatlarının temel eğitim derslerine uygunluğu halinde yalnızca eğitim gördüğü bir spor dalında yardımcı antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.”

Spor Lisesi için ne gerekli?​

Spor Liselerine Başvuruları ve Başvuruda İstenecek Belgeler
- Nüfus Cüzdanının Aslı ve 1 Adet Fotokopisi .
- İlköğretim Diplomasının Aslı ve 1 Adet Fotokopisi.
- Not Durum Çizelgesi.
- Form Dilekçe.

Spor Lisesi nasıl kazanilir?​

SPOR LİSESİNE BAŞVURU ŞARTLARI
- Ortaokul veya imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfından mezun olmak ya da Geçici eğitim merkezini (GEM) bitirmek.
- Başvuru Tarihleri içerisinde öğrenim görmek istediği spor liselerinden en fazla iki farklı okul müdürlüğüne e-Okul üzerinden başvuruda bulunmak.
SPOR LİSESİ MEZUNLARININ GİREBİLECEĞİ YÜKSEKÖĞRETİM BESYO LİSANS PROGRAMLARI
- Antrenörlük Eğitimi.
- Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği.
- Egzersiz ve Spor Bilimleri.
- Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği.
- Rekreasyon Yönetimi.
- Spor Bilimleri.
- Spor Yönetimi.
- Spor Yöneticiliği.

Spor Lisesi ne demek?​

Spor Lisesi ne demek?
Spor liseleri, öğrencilere beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve beceriler kazandırmayı, beden eğitimi ve spor alanında nitelikli insan yetiştirilmesine kaynaklık etmektedir. Sınıf mevcutları 30 olup, Ortaokul/imam-hatip ortaokulundan o yıl mezun olanlar arasında yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır.
Spor okullarına nasıl girilir?​
8’inci sınıfı bitiren ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencileri Spor Liselerine başvuru yapabilir. Spor liselerine giriş için kayıtlar haziran ayında alınmaktadır. Spor liselerine başvuru için LGS şartı yoktur. Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır.
Spor lisesi yetenek sınavında neler yapılıyor?​

Spor lisesi mi Anadolu Lisesi mi?​

Spor lisesi mi Anadolu Lisesi mi?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), güzel sanatlar liseleri ile spor liselerini birleştirdi. Yeni düzenlemeyle, Anadolu lisesi statüsünde olan güzel sanatlar liselerinin yanı sıra spor liseleri de ”Anadolu lisesi” statüsüne geçti.

10 sınıf spor lisesine geçiş var mı?​

Spor liselerine nakille gelebilir miyiz? Spor lisesine, sadece başka bir spor lisesinde okuyan öğrenciler nakil isteyebilir. Ancak, 9. ve 10. sınıflarda kontenjan olması durumunda, boş kontenjanların tamamlanması için Eylül ve Ekim aylarında ek sınavlar yapılabilmektedir.

Spor Lisesine gitmek için ne yapmak gerekir?​

Spor okulu ne oluyor?​

Spor okulu ne oluyor?
SPOR LİSESİ , çeşitli aşamalardan ve zorlu sınavlardan geçirilerek alınan öğrenciler, farklı branşlarda uzmanlaşarak, akademik kariyer yapıp ülkemiz için sporu evrensel boyutlara dayandıran birimler haline getirecek sporcular yetiştirmeyi planlayan bu spor liseleri, sayıları çok da fazla olmayan, bu nedenle de …

Spor lisesine gitmek için kaç puan gerekir?​

Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır. Yetenek sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70’i ile ortaokul başarı puanının %30’u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılır.

Düz liseden spor lisesine geçiş var mı?​

Spor lisesi yetenek sınavı nasil oluyor?​

Spor lisesi yetenek sınavı nasil oluyor?
Spor lisesine geçiş yapılabilir mi?​
10 sınıfta yetenek sınavına girebilir mi?​
BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER: Hazırlık, 9 ya da 10. sınıf öğrencisi olduğunu gösteren “Öğrenci Belgesi” Daha önce yetenek sınavına girdi ise “Yetenek Sınav Puanı” nı gösteren belge. ( Daha önce sınava girdiği okuldan alacak) Bu belge tekrar yetenek sınavına girmeden başvuru yapacak öğrencilerden istenecektir.

10 sınıf yetenek sınavı ne zaman?​

10 sınıf yetenek sınavı ne zaman?
Başvurular ise 14 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Yetenek sınavları 5-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilip sonuçlar sisteme bu süreçte işlenecek. 26 Temmuz 2021’de ise merkezi yerleştirme sonuçları açıklanacak.

Spor Lisesine gitmek için LGS den kaç puan almak gerekir?​

Spor liselerine öğrenci alım yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren spor lisesine başvuru için LGS ‘ye girme şartı kaldırılmıştır.
 
Spor liselerinde bulunan bölümler arasında takım sporları ve bireysel sporlar yer almaktadır. Takım sporlarından bazıları basketbol, voleybol, futbol ve hentbol iken; bireysel sporlar arasında halter, yüzme, güreş, kayak, tenis, masa tenisi, badminton, oryantiring, eskrim, boks, bisiklet, okçuluk, judo, karate ve taekwondo gibi branşlar bulunmaktadır.

Spor lisesi başvuru şartlarına göre, adayların 8. sınıfı tamamlamış olmaları ve başvuru tarihleri içinde en fazla iki farklı spor lisesine e-Okul üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Spor lisesine kayıt için LGS şartı aranmamaktadır. Başvuruların ardından öğrenci alımı, başvurulan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır. Yetenek sınavında 50 ve üzeri puan alan adaylar değerlendirilerek sıralama yapılır.

Spor lisesinden mezun olanlar, eğitim aldıkları spor dalında yardımcı antrenörlük belgesi alabilirler. Bu belge, eğitim gördükleri spor dalında yetenekli ve nitelikli antrenör olma imkanı sağlar. Ayrıca sporda akademik kariyer yapmak isteyen mezunlar, yükseköğretimde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yönetimi, Spor Bilimleri gibi lisans programlarına başvurabilirler.

Spor lisesine gitmek isteyen adaylar için önemli olan belgeler arasında nüfus cüzdanı, ilköğretim diplomasının aslı ve fotokopisi, not durum çizelgesi ve form dilekçe bulunmaktadır. Bu belgeler başvuru esnasında istenebilir ve uygunluğu kontrol edilir.

Spor liseleri, beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve beceriler kazandırarak nitelikli insan yetiştirmeyi amaçlayan okullardır. 30 kişilik sınıflara sahip olan spor liseleri, yetenek sınavı ile mezun almaktadır. 9. ve 10. sınıflarda spor lisesine geçiş için boş kontenjan olması durumunda ek sınavlar yapılabilmektedir.
 
Geri
Üst