AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Spor kulupleri Eger sirket statusunde kurulacak ise neye gore kurulur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Spor kulüpleri Eğer şirket statüsünde kurulacak ise neye göre kurulur?​

Söz konusu talimat maddesinde kulüplerin, futbol faaliyetlerini, bir ticari şirket haline getirebilmek için Türk Ticaret Kanunu’na göre şirket kurabilecekleri veya futbol şubelerini kurulmuş olan şirketlere devredebilecekleri hükme bağlanmıştır.

Spor kulüplerinin gelirleri nelerdir?​

Genel anlamda spor kulüplerinin ve özelde futbol kulüplerinin ana gelir ve harcama kalemleri bakıldığında, gelirler olarak; reklam ve sponsorluk gelirleri, yayın haklarının satışından elde edilen gelirler. Bilet satışı ve stadyum işletme gelirleri ve ürün gelirlerinde oluşmaktadır.
Şirket Spor Kulübü nedir?
Ticaret Şirketi Şeklinde Olan Spor Kulüpleri Yine şirketleşen spor kulüpleri futbol endüstrisinde, sadece sportif faaliyetler alanında değil, bir takım ticari faaliyetler alanında yaratılan gelir kaynaklarından da pay almayı amaçlamışlar ve bu tür ticari faaliyetler için ayrı tüzel kişilikler kurma yolunu seçmişlerdir.
Spor kulüpleri hangi kanuna göre yönetilir?
Kulüpler; 4/11/2004 tarihli ve 5253 sayılı Dernekler Kanunu ile 31/3/2005 tarihli ve 25772 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Dernekler Yönetmeliğinde belirtilen gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulabilir.

Spor kulübü derneği nasıl kurulur?​

Ek Spor Branşı Başvurusu
- Mühürlü ve imzalı başvuru dilekçesi.
- Spor kulübü branşı için tescil taahhütnamesi.
- Alınmış olan kararın fotokopisi.
- Antrenör belgesi ve sözleşmesi.
- Tesis bilgisi / kira kontratı ya da tapu fotokopisi.
- Bilgisayar ortamında doldurulmuş olan kulüp bilgi formu.
- Branş için A4-‘e aktarılmış olan forma resmi.

Spor Kulübünün amacı nedir?​

Spor kulübü, sportif etkinliklerde bulunmak amacıyla kurulmuş olan kulüplerdir. Spor kulüpleri, dernek ya da anonim şirket tüzel varlığı şeklinde kurularak faaliyetlerini yürütürler.
Spor Kulübünde denetleme nasıl yapılır?
Genel kurul, yönetim kurulu veya denetim kurulu tarafından iç denetim yapılabileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir. Bununla birlikte, Genel kurul, yönetim kurulu veya bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim yapılmış olması denetim kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmamaktadır.
Bir spor kulübünün yönetim organları nelerdir?
Madde 9 – Tüzel kişilik kazanan ve teşkilata kayıt ve tescili yapılan ve bu suretle kulüp adını alan her kulübün aşağıda belirtilen organları teşkil ettirilir: a) Genel Kurul, b) Yönetim Kurulu, c) Denetleme Kurulu.

Geri