AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SPL sinavi kac dakika?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

SPL sınavı kaç dakika?​

sınav, ilk dördü öğleden önce, son dördü öğleden sonra olmak üzere 8 dersten oluşuyor. sabah oturumu 9:30’da başlayıp, 12:30’da sona ererken; öğle oturumu 14:30’da başlayıp, 17:30’da sona eriyor. her ders için ayrılan süre 45 dakika. her testte 25 soru var ve sorular dört şıktan oluşuyor. lisansı alabilmek için yeter …

SPK Düzey 1 lisanslama nasıl alınır?​

a) Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 1 Lisansı ve Konut Değerleme Lisansı için en az 2 yıllık yükseköğretim düzeyinde eğitim alınmış olması, b) Diğer tüm lisanslar için ise 4 yıllık yükseköğretim düzeyinde eğitim alınmış olması, gerekmektedir.
ECBA (Entry Certificate in Business Analysis)
- Sınava başvuruda bulunmak için herhangi bir alanda tecrübe talep edilmez. İlgili kişinin BA uzmanlığı ile ilgileniyor olması yeterlidir.
- Son 4 yılda en az 21 saat IIBA onaylı bir eğitim alınmış olmalıdır.
- Herhangi bir uzman tarafından referansa ihtiyaç duyulmamaktadır.
SPK Düzey 1 sınavı ne zaman 2022?
SPL Düzey 1 Lisans Sınavı Kağıt Ortamında Yılda iki kez yapılmaktadır. sınavı 02-03 Temmuz 2022 Tarihinde Yapılacaktır. Els Sınavları her zaman yapılmaktadır.
SPK Sınavı Ne zaman 2021 Saat Kaçta?
2021 yılı içerisinde kağıt ortamda yapılacak SPK lisanslama sınavları, Covid-19 salgınına karşı koruyucu önlemler alınarak 3-4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SPK belgesi nasıl alınır 2021?​

2021 yılı içerisinde kâğıt ortamda yapılacak lisanslama sınavlarının ikincisi, Covid-19 (Koronavirüs) salgınına karşı koruyucu önlemler alınarak 3-4 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenecek olup sınav başvuruları 17-31 Mayıs 2021 tarihleri arasında SPL Başvuru Sistemi’nden (basvuru.spl.com.tr) yapılabilecektir.

ECBA sertifikası nedir?​

ECBA, BABOK® Kılavuzuna göre iş analizi konusundaki temel bilgileri kapsar ve talep edilen iş analizi alanı için temel bilgi ve yeterliliklere sahip olduğunuzu gösterir.
SPK lisansı almak zor mu?
özellikle bankacılık sektöründe son derece geçerli olan ileri düzey sınavı bir o kadar da zordur. sınava girenlerin sınavdan başarılı sayılmaları için Sınav konularının her birinden alınacak notun 100 üzerinden en az 60 olması ve Alınan notların aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir.
SPK ne zaman 2022?
2022 yılı içerisinde kâğıt ortamda bir adet sınav düzenlenecek olup, sınav 2-3 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. sınav başvuruları 16-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında SPL Başvuru Sistemi’nden (basvuru.spl.com.tr) yapılabilecektir.

SPK sınavına kaç kez girilebilir?​

35) Sınavlara kaç kere katılma hakkım var? Sınavlara katılım ile ilgili sınırlama bulunmamaktadır. Ancak, iki sınav arasında en az 60 gün olması gerekmektedir. Bununla birlikte; son girilen sınavda alınan notlar geçerli sayılmaktadır.

40 soru kaç dakikada çözülmeli?​

Test bitimi süreyi kontrol ettiğinizde ne kadar yavaş ya da yeterli bir hıza sahip olduğunuzu bilmelisiniz. 40 soruluk bir testi ortalama 45-55dk. da çözüyorsanız hızınız yeterlidir. Ancak 60-80 dk. gibi bir sürede çözüyorsanız sıkıntı var demektir.
SPK Düzey 2 kimler girebilir?
Sermaye piyasası faaliyet alanlarından herhangi birinde aşağıda belirtilen görevlerde çalışan veya çalışmak isteyen kişilerin Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 2 Lisansı almaları gerekmektedir. Bu belgeye sahip olabilmek için sınava girecek olan adayların 4 yıllık üniversite mezunu olması koşulu vardır.

Geri