AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Spiral hormonlu mu hormonsuz mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Spiral hormonlu mu hormonsuz mu?​

Adet kanaması rahim içi tabakasının hormonlar etkisiyle kalınlaşıp sonra o tabakanın dökülmesinden oluşur. Hormonlu spiral ise saldığı progesteron hormonuyla rahim içi tabakasına lokal etki yaparak kalınlaşmasını engeller. Dolayısıyla kalınlaşmayan o tabaka dökülmez ve sonuç olarak kanama az olur veya olmaz.

Spiral Çeşitleri Nelerdir?​

Spiral kullanımında iki farklı tür bulunur: Hormonlu spiral ve normal bakır spiral. Çoğu kişinin merak ettiği konulardan birisi hangi spiral türün tercih edilmesi gerektiğidir. Adet kanamalarını azaltması, ağrıları dindirmesi ve dış gebeliği engellemesi açısından hormonlu spirallerin kullanımı daha çok tavsiye edilir.
Ilaçlı spiral ne demek?
Hormonlu spiral T şeklinde, 3 cm uzunluğunda ve esnek plastikten yapılmış bir doğum kontrol aracıdır. Jinekolog tarafından rahime yerleştirildikten sonra az miktarda hormon salgılamaya başlayan ilaçlı spiral, rahim ağzındaki mukusu koyulaştırarak spermin rahimde ilerlemesini engeller.

Cinsel ilişkiye girmek spiral varken hangi pozisyonlar tehlikeli?​

Spiral varken sakıncalı pozisyonlar var mı? Özellikle doğum yapmış kadınlarda gebelikten korunmak için kullanılan spiral (rahim içi araç), doğru şekilde takıldığında cinsel ilişki sırasında düşmezler. Spiral nedeniyle uygulanacak özel bir cinsel ilişki pozisyonuna ihtiyaç yoktur.

Bakır spiral ile hamile kalınır mı?​

Spiral İle Dış Gebelik Oluşumu Bu risk, bakırlı spiral kullananlarda % 90 kadar azdır.Son yıllarda yaygın olarak kullanılan Progesteron salgılayan Mirena da ise yumurtlamayı da önlendiği için dış gebelik görülme ihtimali daha da azdır.
Kac cesit spiral var?
Spiral iki farklı çeşide sahiptir: Hormonlu spiral ve bakır spiral.
Hormonlu spiralin koruyucu etkisi , bakırlı spiralden fazladır . Bakırlı spiral ile % 3-5 gebelik oluşabilir. Bunun en önemli nedeni de yerinde olmayan kaymış spirallerdir. Hormonlu spiralin koruyuculuğu % 100 e yakındır.
Hormonlu spiral yan etkileri olmayan bir ürün değildir. Öncelikle, hormonlu spiral takılırken rahatsızlık hissi, kramp, hafif kanama, bel, alt karın veya eklemlerde ağrı ve baş dönmesi görülebilir. Memelerde hassasiyet, akne miktarında artış, hormonlu spiralin yan etkileri arasında yer alır.
 
Geri
Üst