AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Spinoza neyin temsilcisi?

Editör

Yeni Üye

Spinoza neyin temsilcisi?​

Aydınlanmanın erken dönem düşünürlerinden olan Spinoza, evren ve kişi hakkında modern görüşler ortaya sürerek öncü ahit eleştirileri yapmış ve zamanla 17. yüzyıl felsefesinin en önde gelen rasyonalistlerinden biri olarak kabul edilmiştir.

Spinoza nerede doğmuştur?​

Spinoza nerede doğmuştur?
Amsterdam, HollandaBaruch Spinoza / Doğum yeriAmsterdam, Hollanda’nın başkenti ve ülkenin en yüksek nüfuslu şehridir. Ancak Hollanda, hükümetin ve meclisin bulunduğu Lahey’den yönetilir. Şehir, ülkenin batısında, Kuzey Hollanda eyaletinde yer almaktadır. Vikipedi

Spinzo kimdir?​

Spinoza 17. yüzyıl felsefesinin en önde gelen rasyonalistlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Tam bir bilge yaşamı yaşadığı belirtilen Spinoza’nın En büyük eseri Ethica adlı kitaptır. Spinoza’nın felsefi çalışmalarının anlaşılmak ve değerlendirilmek bakımından özel zorlukları olduğu bilinen bir gerçektir.

Anselmus ne zaman yaşamış?​

Anselmus ne zaman yaşamış?
1033-1109 yillari arasinda yasamis din bilgini ve filozof. kısaca tanrı beni yaratmasaydı ben tanrının varlığı veya yokluğu üstüne akıl yürütemezdim demek ister.
Aristoteles için güzellik nedir?​
Aristoteles’e göre güzellik âhenktir, uyumdur. Bir bütünü meydana getiren unsurlar birbiri ile uyumlu ise, o şey güzeldir. Tabi burada simetri, orantı, tam uyum (precision) sınırlılık gibi faktörler geçerlidir ve Aristoteles güzelliği âdeta matematik olarak değerlendirir.

Anselmus ne zaman yaşadı?​

Anselmus ne zaman yaşadı?
Canterbury’li Anselmus, (Aoste, Savoyard devleti, 1033 – Canterbury, İngiltere, 21 Nisan 1109) Tanrı’nın varlığına ilişkin ontolojik kanıtıyla tanınan Benedikten keşişi, filozof ve ilahiyatçı.

Anselmus hangi yüzyıl arasında yaşamıştır?​

Anselmus 1033-1109 yılları arasında yaşamıştır. İtalyalıdır ama 1093’den sonra İngiltere’de Canterbury başpiskoposluğu yapmış ve orada ölmüştür. Augustinus’un “anlamak için inanıyorum” önermesini almış, inancı akıl ile temellendirmeye çalışmıştır.

Spinoza, evren ve kişi hakkında modern görüşler ortaya atarak önemli eleştirilerde bulunan, 17. yüzyıl felsefesinin önde gelen rasyonalistlerinden biri olarak kabul edilen bir düşünürdür. Spinoza'nın felsefesi, ahlak, insan doğası, Tanrı ve evren gibi konularda derin ve özgün düşünceler içermektedir. En büyük eseri olan "Etika" adlı kitabı, felsefi çalışmalarıyla öne çıkmaktadır.

Spinoza, Amsterdam'da doğmuştur. Ünlü düşünür, Amsterdam, Hollanda'da hayata gelmiş ve yaşamının büyük bir kısmını bu şehirde geçirmiştir.

Anselmus ise 1033-1109 yılları arasında yaşamış bir din bilgini ve filozoftur. Canterbury'li Anselmus, Tanrı'nın varlığına ilişkin ontolojik kanıtıyla tanınan Benedikten keşişi, filozof ve ilahiyatçı olarak bilinmektedir. İlk olarak Aoste, Savoyard devletinde doğmuş olup Canterbury, İngiltere'de ölmüştür.

Anselmus, 11. yüzyılda yaşamıştır. İtalyan kökenli olmasına rağmen 1093 yılından sonra İngiltere'de Canterbury başpiskoposluğu yapmış ve orada vefat etmiştir. Augustinus'un "anlamak için inanıyorum" prensibini benimseyen Anselmus, inancı ile aklı uyumlu bir şekilde birleştirmeye çalışmıştır.

Geri