AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

SPI haberlesme nerelerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

SPI haberleşme nerelerde kullanılır?​

SPI (Serial Peripheral Interface), Arduino’nun desteklediği senkron seri haberleşme türlerinden biridir. Özellik ve kullanım olarak I2C’ye benzer. Bir Arduino’nun diğer Arduino veya sensörlerle kısa mesafede haberleşmesini sağlar.
SPI nedir nasıl kullanılır?
Serial Peripheral Interface (SPI), mikrodentleyiciler tarafından kısa bir mesafelerde bir veya daha fazla çevresel aygıtla hızlı bir şekilde iletişim kurmak için kullanılan senkronize bir seri veri protokolüdür. İki mikrodenetleyici arasındaki iletişim için kullanılır.
SPI haberleşme nasıl yapılır?
SPI Seri Haberleşme Protokolü
- Mod 0: Saat fazı, verilerin saat atımının yükselen kenarında örnekleneceği ve saat atımının düşen kenarında kaydığı şekilde yapılandırılır.
- Mod 1: Saat fazı, verilerin saat atımının düşen kenarında örnekleneceği ve saat atımının yükselen kenarında kaydığı şekilde yapılandırılır.

SPI ne demek?​

SPI, Serial Peripheral Interface, dilimize Seri Çevresel Arayüz olarak çevrilmektedir. İsminden de anlaşıldığı üzere SPI bir seri haberleşme protokolüdür.
SPI açılımı nedir?
serial peripheral interface şeklinde açılıma sahip olanı, mikrodenetleyici veya mikroişlemcilerin birbirleriyle ve çevre birim elemanlarıyla haberleşmesinde kullanılır. bir taraf spi master olur, diğer taraf spi slave; geçinip giderler güzel güzel…
Uart haberleşme protokolü nedir?
UART Protokolü (Universal Asynchronous Receiver Transmitter),Evrensel Asenkron Alıcı-Verici anlamına gelir. Bilgisayar ile mikro kontroller veya mikro kontroller ile çevre birimler arasında haberleşmeyi sağlayan protokolüdür. Asenkron olarak çalıştığı için herhangi bir (clock) saat sinyaline ihtiyacı duymaz.
(Single Point Injection – SPI) Tek nokta enjeksiyon sistemleri karbüratörün biraz gelişmiş hali olarak tarif edebiliriz. Boğaz kelebeğine bağlı bulunan bir enjektör sayesinde yakıt emme manifolduna püskürtülür. Püskürtülen bu yakıt hava ile karışarak emme sübaplarından silindirlere verilir.
 
Geri
Üst