Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

SPF kaydi ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.693
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

SPF kaydı ne demek?​

SPF kayıtları, hangi posta sunucularının alan adınıza e-posta göndermesine izin verildiğini belirlemenize yardımcı olur. SPF kaydı ekleyerek e-posta sahtekarlıklarını tespit edebilir ve önleyebilirsiniz.

Workspace alanı nedir?​

Workspace alanı nedir?
Google Workspace, havuz depolama alanı sistemini kullanır. Başka bir deyişle, depolama alanı kuruluşunuzdaki kullanıcılar arasında paylaşılır. Bu da depolama alanının kuruluşunuz genelinde yönetimini ve paylaştırılmasını kolaylaştırır.

MX kaydı Priority nedir?​

MX kaydı Priority nedir?
Priority olarak adlandırılan değer iletilerin hangi öncelik sırasında belirtilen sunuculara yönlendirileceğini belirleyen değerdir. Alan adınız için birden fazla MX kaydı tanımlayabilirsiniz.

SPF kaydı nedir nasıl yapılır?​

Sender Policy Framework (SPF), Alan adının DNS kayıtlarında, o alan adının hangi ip adreslerinden email gönderdiğini belirten TXT kayıtlarına verilen isimdir. Eposta gönderimlerinde gönderici için “kimlik ibrazı” da denilebilir.

DKIM ve SPF nedir?​

DKIM ve SPF nedir?
Kısaca, her biri aşağıdakileri yapar: SPF, e-posta’nın geldiği IP adresinin yetkili olup olmadığını kontrol eder. DKIM, imza doğrulama için anahtarları kullanarak mesajı kontrol eder. DMARC, her iki yaklaşımı tek seferde kapsar.

Workspace nedir ne işe yarar?​

Workspace nedir ne işe yarar?
Google Workspace (önceki adıyla G Suite), Google tarafından abonelik tabanlı olarak sunulan, bulut bilişim verimliliği ve iletişim ve iş birliği sistemi araçları ve yazılımıdır.
Google Workspace yöneticisi ne demek?​
Google Yönetici konsolu, yönetici olarak tüm Google Workspace hizmetlerinizi yönettiğiniz yerdir. Konsolu; kullanıcı ekleyip kaldırmak, faturaları yönetmek, mobil cihazları kurmak ve daha pek çok şey için kullanabilirsiniz. Yönetici konsoluna admin.google.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yandex MX kaydı nasıl yapılır?​

Yandex MX kaydı nasıl yapılır?
E-postanızın Yandex sunucusu tarafından işlenmesini sağlamak için, bu sunucuya işaret eden bir MX kaydı oluşturmanız gerekir….MX kaydı
- Değer mx.yandex.net şeklinde girilir.
- Öncelik 10 ‘dur.
- Alt alan adının adı (ya da Host) — @
- TTL alanını doldurmak gerekirse 21600 yazın.

Yandex MX kaydı nedir?​

Yandex MX kaydı nedir?
MX kaydı, sunucuya, sizin alan adınız için kabul edilen e-postaları işaret eder. E-postanızın Yandex sunucusu tarafından işlenmesini sağlamak için, bu sunucuya işaret eden bir MX kaydı oluşturmanız gerekir. Alan adını Yandex sunucularına atadıysanız MX kaydı otomatik olarak yapılandırılır.

SPF Dmarc nedir?​

DMARC; SPF (Gönderen Politika Çerçevesi) ve DKIM (Etki Alanı Anahtarları Tarafından Tanımlanmış Posta) adı verilen mevcut kimlik doğrulama tekniklerinden yararlanır. SPF, gönderen sunucunun IP adresinin SMTP MAIL FROM komutunda görünen alan adının sahibi tarafından yetkilendirilip yetkilendirilmediğini kontrol eder.
 
SPF kaydı, Sender Policy Framework'ün (Gönderen Politika Çerçevesi) kısaltmasıdır. SPF kaydı, alan adınızın DNS kayıtlarında hangi IP adreslerinden e-posta göndermesine izin verildiğini belirler. Bu, e-posta sahtekarlıklarını tespit etmeye ve önlemeye yardımcı olur. SPF kaydı ekleme işlemi, alan adınızın güvenliğini artırmak için önemlidir ve e-posta gönderimlerinde güvenilirliği sağlar.

MX kaydı Priority, e-postaların hangi öncelik sırasında belirtilen sunuculara yönlendirileceğini belirleyen bir değerdir. Alan adınız için birden fazla MX kaydı tanımlayabilir ve önceliklerini belirleyebilirsiniz. Böylece e-postalarınızın doğru sunuculara yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

DKIM ve SPF ise e-posta güvenliğinde kullanılan önemli teknolojilerdir. SPF, e-postaların geldiği IP adresinin yetkilendirilip yetkilendirilmediğini kontrol ederken, DKIM, e-postaların doğruluğunu ve bütünlüğünü sağlamak için imza doğrulama anahtarlarını kullanır. DMARC ise her iki teknolojiyi tek seferde kapsayarak e-posta gönderimlerinde daha fazla güvenlik sağlar.

Google Workspace, Google tarafından sunulan bulut bilişim verimliliği ve iletişim iş birliği sistemlerini içeren bir abonelik tabanlı hizmettir. Google Workspace yöneticisi ise tüm Workspace hizmetlerini yöneten kişidir. Yönetici konsolu üzerinden kullanıcı yönetimi, faturalar, mobil cihaz kurulumu gibi işlemler gerçekleştirilebilir. Yandex MX kaydı ise e-postalarınızın Yandex sunucuları tarafından işlenmesini sağlayan MX kaydıdır.

SPF DMARC ise SPF ve DKIM gibi kimlik doğrulama tekniklerinden yararlanan bir güvenlik protokolüdür. SPF, gönderen sunucunun IP adresinin sahip olduğu alana yetkilendirilip yetkilendirilmediğini kontrol ederken, DKIM e-postaya eklenmiş dijital imza ile e-postanın bütünlüğünü sağlar. Bu sayede e-posta gönderimlerinde daha güvenli bir iletişim ortamı oluşturulur.
 
Geri
Üst