AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SPC hangi durumlarda yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.756
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

SPC hangi durumlarda yapılır?​

SPC süreci, bir şirketi tespit temelli kalite kontrollerine algılamadan taşımak için uygulanır. Bir sürecin performansını gerçek zamanlı olarak izleyerek operatör, uygun olmayan ürün ve hurdaya neden olmadan önce süreçteki eğilimleri veya değişiklikleri tespit edebilir.

SPC ne anlama gelir?​

SPC Statistical Process Control, Türkçe’ye İPK İstatistiksel Proses Kontrol olarak çevrilmiştir.

SPC analizi nedir?​

SPC analizi nedir?
Sektörde yaygın olarak kullanılan SPC proseslerde ki değişikliği ölçülmesi ve araştırılması için istatistiksel tekniklerin uygulaması yöntemidir. Kalite kontrolünün ürün yerine üretim sürecini kontrol etmek amacıyla oluşturulmuştur. Süreç kontrol altına alınabilirse ürün özellikleri de kontrol altına alınabilir.

Ipk ne iş yapar?​

Kalite kontrol elemanı; üretim faaliyetlerinin kalite planlarına uygun şekilde giriş, ara ve final kontrollerini gerçekleştirmek, gerekli kayıtları tutmak ve iş akışı düzenini sağlamaktan sorumludur.

SPC tekniği nedir?​

SPC, üretimin, önceden belirlenmiş kalite spesifikasyonlarına uygunluğunu sağlayan, standartlarına bağlılığını hedef alan, uygun olmayan üretimi en aza indirgemekte kullanılan bir yöntemdir. SPC yöntemi, üretim kalitesini sürekli iyileştirmeyi hedefler.

Proses Kontrol uzmanı ne iş yapar?​

Proses Kontrol uzmanı ne iş yapar?
3. GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI: Düzeltici/önleyici işlemlerin takibini yapar. 3.3. İç denetim faaliyetlerinin takibini yapar. 3.4. Proseslerin belirlenmesi ,planları ve etkileşimlerinin hazırlanmasını yapar. Proses performans kriterlerinin aylık takibini yapar,kayıt altına alır.

Ipk tekniği nedir?​

ÜRETİM SÜRECİNDE İSTATİSTİKSEL PROSES KONTROL (İPK) UYGULAMALARI VE ELEKTRONİK SEKTÖRÜNDE BİR İNCELEMEÖzet: İstatistiksel Proses Kontrol (İPK) prosesin izlenip değişkenliğin kontrol altına alınması ve kontrol altına alınan proseste iyileştirme faaliyetlerinin yapılmasına imkan tanır.
 
SPC, yukarıda belirtilen durumlar göz önüne alındığında genellikle aşağıdaki durumlarda uygulanır:

1. Bir sürecin performansını gerçek zamanlı olarak izlemek ve süreçteki eğilimleri veya değişiklikleri tespit etmek amacıyla.
2. Operatörlerin uygun olmayan ürün ve hurdayı önlemek için süreci kontrol altında tutmalarına yardımcı olmak için.
3. Proseslerdeki değişiklikleri ölçmek ve araştırmak için istatistiksel tekniklerin uygulanması gerektiğinde.
4. Üretim sürecinin belirlenmiş kalite spesifikasyonlarına uygunluğunu sağlamak ve standartlara bağlılığını hedeflemek için.
5. Üretim kalitesini sürekli iyileştirmeyi hedeflemek için.

SPC, işletmelerin üretim süreçlerini daha verimli hale getirmelerine ve kalite standartlarını korumalarına yardımcı olan önemli bir araçtır. Bu nedenle, işletmeler genellikle SPC tekniklerini kullanarak süreçlerini optimize etmek ve maliyetleri düşürmek isterler.
 
Geri
Üst