AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Spastik kasa germe yapilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Spastik kasa germe yapılır mı?​

Spastik kasları uzatarak kas iğciğinden gelen uyarıları azaltır, bu sayede germe refleksi daha az uyarılır ve spastisite azalır. Ayrıca spastisite nedeniyle oluşan deformite ve kontraktürler de düzeltilir.

Hareket kaybı ne demek?​

Hemipleji veya halk arasında bilinen adıyla inme, beyin damarlarında meydana gelen tıkanıklık ya da beyin hücrelerinin hasar görmesi sonucunda ortaya çıkar ve vücudun sağ veya sol yarısında istemli hareket kaybı ya da azalması olarak tanımlanabilir.
Spastisite neden oluşur?
Spastisiteye en sık olarak yol açan bozukluklar serebral palsi, omurilik yaralanması, mültipl skleroz, inme ve travmatik beyni hasarları, sözgelimi oksijensizlikten, fiziksel travmadan, kanamadan ya da infeksiyondan dolayı oluşan hasarlardır.
Skolyozda hangi kaslar kısalır?
Abdominal kasları etkileyen sorun, pelvis ve göğüs kafesi kuşağı- nın birbirine karşıt olan yer değiştirmesidir. Skolyozdaki eğriliğin konveks ve konkav tarafında abdominal oblik kaslar bir yönde kısalır, diğer yönde ise aşırı gerilir.

Spastisite geçer mi?​

Spastisite için son yıllarda tıp dünyası içerisinde uygulanan birkaç tedavi yöntemi mevcut. Fizik tedavi, ilaç tedavisi, cerrahi müdahale spastisite tedavisinde uygulanan yöntemler arasında yer alır. Spastisite geçer mi, sorusuna ne yazık ki net bir yanıt vermek mümkün değil.

Spastisite tedavisi var mı?​

Tedavi genel olarak fizik tedavi, ilaç tedavisi ve cerrahi tedavi olarak 3’e ayrılır. Fizik tedavi uygulamaları tedavinin her basamağında uygulanmalıdır. Etkileri kısa süreli ve geçicidir. Tedavinin ana basamağı germe egzersizleri ve eklem hareket açıklığı egzersizleridir.
Hemiparetik inme nedir?
Hemiparezi vücudun bir yarısındaki kaslarda kuvvetsizlik anlamına gelen patolojik durum. İstemli hareketler tümüyle kaybolmuştur. Parezi, vücudun aynı yarısında kalan kol, bacak ve gövdede kasın kasılma özelliğinin tamamen kaybolduğu hemipleji (pleji=paralizi) kadar ağır değildir.
Spastisite neden olur?
Spastisitenin ülkemizdeki en önemli nedeni, bebeklerin çeşitli etkenlerden dolayı doğum sırasında oksijensiz kalmalarıdır. Ayrıca şu nörolojik rahatsızlıklar spastisiteye neden olabilmektedir. Beyni ve/veya omuriliği etkileyen birçok hastalık sonucunda spastisite görülebilmektedir.
Bir duruş bozukluğu olarak bilinen lordoz, beldeki normal çukurluğun artması ile oluşuyor. Karın, sırt, kalça kasları ve bağlarındaki dengesizlikler, bel çukurunu arttırıyor. Lordozdan şikâyet eden birinin karın ve üst arka bacak kasları zayıf olurken, alt sırt kasları kısa ve güçlü oluyor.
 
Geri
Üst