Spartalilar Yunan mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Spartalılar Yunan mı?​

Spartalılar ve Toplum Tarihi Lacedaemon olarak da bilinen Sparta, esas olarak güney Yunanistan’ın bugünkü Lakonia bölgesinde bulunan eski bir Yunan şehir devletiydi. Sparta’nın nüfusu üç ana gruptan oluşuyordu: tam vatandaş olan Spartalılar, Helotlar (veya köleler) ve ne köle ne de vatandaş olan Perioeci.

Sparta Yunanistan’ın hangi bölgesinde?​

Modern Sparta, güney Yunanistan bölgesi Lakonya’nın başkenti olup, bir narenciye ve zeytin işleme merkezidir.
Sparta eğitimi nedir?
Eğitimler gizlilik, Sparta toplumuna sadakat eğitimi, askeri idman(örneğin fiziksel acılara karşı direnç), avcılık, dans, şarkı söyleme ve iletişim öğretilerini içeriyordu. Agoge kelimesinin anlamı Antik Yunan’da eğitim anlamına geliyordu.
Lakedaimon nerede?
Sparta: Pelopones’de Sparta ya da Lakedaimon olarak anılan şehrin kurucusu, Eurotas ırmağının kızı. 2. Sparta: Yunanistan’da, Peloponnesos Yarımadası’nın güneydoğusunda, Tegea’nın 56 km. güneyinde, verimli Eurotas Ovası’nın merkezinde yer alan kent. Bazı kaynaklarda adı Lakedaimonia olarak da geçer.

Sparta eğitim sisteminin benimsenmesini isteyen filozof kimdir?​

Aristoteles ve Pausanias da Sparta eğitim sistemi ile ilgili bilgilerin günümüze ulaşmasını sağlayan yazarlardandır.

Sparta hangi ülkeye bağlı?​

300 Spartalı filmine konu olan Spartalılar, bugünkü Mora Yarımadası üzerine kurulan, MÖ 9. yüzyıl ile MÖ 400’lere kadar hüküm sürmüş bir antik Yunan uygarlığıydı. Onların kültürel ve askeri yapıları, gelenekleri ve özellikle savaş disiplini üzerine kurulu devlet organizasyonu günümüze kadar taşındı.
Sparta nın i ö 7 yüzyıldaki efsanevi yasa koyucusu kimdir?
Sparta anayasası veya Politeia, Dor şehir devleti olan Sparta’nın MÖ 8. yüzyıldaki efsanevi yasa koyucusu Lycurgus döneminden Sparta’nın MÖ 2. yüzyılda Roma İmparatorluğu’na dahil edilmesine kadar geçen süre zarfındaki yönetim ve kanun esaslarını kapsar.

Geri