Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Spagetti makarna sosu nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Spagetti makarna sosu nasıl yapılır?​

Spagetti makarnayı da ikiye bölüp atıyoruz, kısık ateşte yaklaşık 15 dk kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra da süzgece alıp biraz soğuk su tutuyoruz makarnalara. Sosu için, tavaya sıvı yağ döküp, doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberleri atıp ,kavuruyoruz. Daha sonra salçayı, doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz.

1 paket Spagettiye ne kadar su katılır?​

Özellikle vitaminli makarna pişirirken, makarnanın vitamin değerlerinin kaybolmaması amacıyla kullanılan bir yöntemdir. 500 gramlık bir paket makarna için, 1.5 litre su kaynatılır. Kaynayan suya atılan makarnalar, suyunu çekene kadar demlendirilerek pişirilir.
Makarna haşlanıp süzüldükten sonra vitamin ve lezzetinin kaybolmaması için soğuk sudan geçirmeyiniz. Ama belirli bir müddet soslanmadan bekleyecekse yapışmaması için sıvı yağla yağlayarak bekletebilirsiniz. Haşlama suyunuz kaynayıp makarnanızı attıktan sonra makarnaları tahta bir kaşıkla muhakkak 1 kez karıştırınız.
Italyan soslu spagetti nasıl yapılır?
- Sos tenceresine zeytinyağı ve soğan konarak orta ateşte 2-3 dakika kavrulur.
- Sarımsak ilave edilerek 1 dakika daha kavrulur.
- Salça, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur.
- Rendelenmiş domates ilave edilerek önce orta, sonra kısık ateşte toplam 1 saat kadar, sos koyulaşana kadar pişirilir.
Makarna sosuna ne koyulur?
Sosunda zeytinyağı/tereyağı, sarımsak, incecik doğranmış mantarlar, krema (geldi kalori), fesleğen, parmesan peyniri bulunursa enfes olur.

Bolonez soslu spagetti nasıl yapılır?​

Bolonez Soslu Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve domatesi küp küp doğrayın.
- Tavaya zeytinyağı koyup kızdırın.
- Kavrulan sebzelerin üzerine kıymayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ve domatesi ekleyip pişirmeye devam edin.
 
Geri
Üst