Spagetti Bolonez

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Spagetti Bolonez Tanımı İçin Materyaller
1 paket makarna
1,5 litre su (haşlamak için)
1 yemek kaşığı tuz(haşlama suyuna)
1 yemek kaşığı zeytinyağ(haşlama suyuna)
Bolonez sos;
250-300 gram kadar kıyma
6 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet soğan(yemeklik doğranmış)
1 adet havuç(ince kısımla rendelenmiş)
2 diş sarımsak(rendelenmiş)
3 domates rendesi
1 tatlı kaşığı domates salçası
5-6 kereviz yaprağı
Yarım çay bardağı sıcak su(makarna suyundan alalım)
Parmesan peyniri(rendelenmiş)(yoksa taze kaşar peyniri ince uçla rendelenmiş)
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz şeker
Çay kaşığı ucuyla muskat
Çay kaşığı ucuyla toz zencefil
Çay kaşığı ucuyla toz biberiye

Spagetti Bolonez Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tenceremize suyu ,tuz ve zeytinyağını ekleyelim kaynayınca makarnaları içine atalım birinci 5 dakika hafif ortada karıştıralım.
Orta ateşte paketin üzerindeki müddete nazaran pişirelim. (ben 2 dakika fazla pişiriyorum ne çok sert ne yumuşak oluyor. )süzelim ve suyundan 1 su bardağı ayıralım.
1 tencereye zeytinyağımızı alalım,soğan ve havuçları ekleyelim soğanlar ölene kadar karıştırarak kavuralım(yaklaşık 4–5dakika).
Akabinde kıymamızı ekleyelim ve tahta kaşık yardımıyla ufalayarak rengi dönene kadar kavuralım.
Sarımsaklarımızı,rende domates ve salçayı ekleyelim 3-4 dakika da bu türlü karıştıralım.
Baharatlarımızı ekleyelim,1 çay bardağı makarna suyumuzu ekleyelim ve bir taşım kaynatıp kısık ateşte 15 -20 dakika pişirelim.
En son kereviz saplarını ekleyelim.
Sosu makarna tenceresine alıp,süzülen makarnaları ekleyerek karıştırabilirsiniz.Ya da tabakta buluşturabilirsiniz.
Ben istenilen sos ölçüsünü ayarlamak ismine tabakta birleştiriyorum.
Üstüne peynir rendesi ekleyince servise hazır. Afiyet olsun.
Spagetti Bolonez Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst