AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sozlu mulakatta nasil oturulur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sözlü mülakatta nasıl oturulur?​

Mülakat sırasında İK uzmanının tam karşısında ve dümdüz oturmak rahatsız hissetmenize neden olabilir. Çünkü bu duruş açısı bilinçaltında rekabet hissi uyandırır. Sandalyenize açı verin ya da görüşmeyi yaptığınız kişinin sağ tarafında oturmaya özen gösterin.

Mülakatta beden dilinin etkisi nedir?​

Mülakatta bilgi ve deneyimlerinizi kuracağınız cümleler ile ifade ederken beden diliniz ile de desteklemeniz gerekmektedir. Beden dilinin doğru kullanımı karşıdakini etkileme de en etkili yöntemlerdendir. Özellikle karşıdakinin bilinçaltına inerek iletmek istediklerinizi en kısa yolla göndermenizi sağlamaktadır.
Mülakatta neler yapılmalı?
Yapılması Gerekenler
- Mülakat yerinin açık, ayrıntılı yol tarifini aldığınızdan emin olun.
- Bölgenin yabancısıysanız nasıl ve ne kadar zamanda gideceğinizi bilmeniz önemlidir.
- İş görüşmesine uygun giyinin.
- Karşı tarafa güven verecek şekilde davranın.
- Soruları dürüstçe ve tereddüt etmeden yanıtlayın.
- İçten davranın.

Mülakatta nasıl selam verilir?​

Mülakata giriş yaparken sizinle görüşecek olan yetkiliye gülümseyerek selam vermeli, eğer size elini uzatıyorsa utangaç olarak değil, kendinden emin, kararlı ve dik bir duruşla elini sıkarak size gösterilen yere oturmalısınız.

Mülakatta ne diye hitap edilir?​

* Komisyon üyelerinin söyleyeceği ilk söz muhtemelen “hoş geldiniz” olacaktır. O anki havada sizin vereceğiniz cevap “teşekkür ederim efendim” olmalıdır. Komisyona hitap şekli olarak üstat, efendim gibi kelimeler kullanılmakla beraber çoğunluğun efendim kelimesinde uzlaştığını belirtelim.
Mülakata neye göre çağrılıyor?
Her branş için açılan kadro sayısının 3 katı kadar öğretmen adayı mülakata çağrılıyor. Mülakata çağrılan öğretmen adayları KPSS10, KPSS120 ile KPSS 121 puanlarına göre en yüksek alandan en düşük öğrenciye kadar yapılan sıralama içerisinden yüksekten düşüğe doğru belirleniyor.

Geri