AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sozlesmeli personel sendika uyesi olabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sözleşmeli personel sendika üyesi olabilir mi?​

“5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesi kapsamında sözleşmeli olarak çalışmakta olan personelin, kamu görevlileri sendikalarına üye olabileceklerdir.” DPD Başkanlığı 26.04.2007 tarih ve 6869 sayılı görüşü; “24.11.2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun hükümlerine göre sağlık …

Sendika şube yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?​

Madde 13 – Sendika şubesi ve sendika yönetim kurulları en az üç, en çok yedi üyeden; konfederasyon yönetim kurulları ise en az beş, en çok on üyeden oluşur. Disiplin kurulu en az üç, en çok beş üyeden, denetleme kurulu en az üç, en çok beş denetçiden oluşur. Şubelerde bir denetçi ile yetinilebilir.
Sendika temsilcileri para alıyor mu?
İşyeri Sendika Temsilciliğinin Güvencesi Kararın kesinleşmesinden itibaren altı işgünü içinde temsilcinin işe başvurması şartıyla, altı işgünü içinde işe başlatılmaması halinde, iş ilişkisinin devam ettiği kabul edilerek ücreti ve diğer hakları temsilcilik süresince ödenmeye devam edilir.
Kamuda kimler sendika üyesi olamaz?
Kamu Sendikalarına Kimler Üye Olamaz?

4 B Sözleşmeli personel siyasi partiye üye olabilir mi?​

Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı …

Sendika başkanları ne kadar maaş alıyor?​

2019 yılı temmuz ayında 15 bin 120 TL maaş alan sendika genel başkanının 2021 yılı temmuz maaşı 34 bin 775 TL’ye yükseldi. 13 bin 150 TL maaşı olan sendika başkan yardımcısının maaşı, 22 bin 539 TL’ye çıktı. Aynı dönemde sendika il başkanının maaşı da 6 bin 980 liradan 18 bin 473 liraya yükseldi.
Sendika başkanını kim seçer?
Genel Disiplin Kurulu, Sendika Genel Kurulunca dört yıl için seçilen beş asıl üyeden oluşur. Genel Kurulca aynı sayıda yedek üye de seçilir. Kurul, üyeleri arasından bir Başkan ve bir Yazman seçer.
Sendika başkanları maaş alır mı?
Eğitim Sen, Genel Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Nejla Kurul, İkram Atabay, Ahmet Karagöz, Ramazan Gürbüz, Sinan Muşlu, Simge Yardım ve Arzunur Şimşek’e ait 15 Ocak 2021 tarihli maaş bordrolarını internet sitesinden paylaştı. Sendika ayrıca şube başkanları ve yöneticilerine sendika tarafından maaş ödenmediğini kaydetti.

Sendika izni kaç gün?​

En çok üye kaydetmiş sendikanın iş yerine sendika temsilcisi seçebileceği, seçilen sendika temsilcilerine bu görevi yerine getirmesi amacıyla haftada 4 saat izin verilebilir.

Sendika temsilcisi kaç saat izin?​

4688 sayılı Yasa gereği, bir işyerinde en fazla üyesi olan sendika o işyerinde yetkilidir ve yetkili sendikanın temsilcisine “işyeri sendika temsilcisi” denir. İşyeri sendika temsilcileri haftada 4 saat izin kullanır ve işyerinde oluşturulan personeli ilgilendiren komisyonlara üye verir.

Geri