- Konu Yazar
- #1
Sözleşmeli öğretmen sendikaya üye olabilir mi?
Kanunun ilk halinde sözleşmeli personel ve aday memurlar sendikalara üye olamıyor. 2007 yılında sözleşmeli memurların üye olması mümkün hale geliyor. 2012 yılındaki değişiklikle işçi dışındaki tüm kamu görevlileri sendikalara üye ve yönetici olabiliyor.Öğretmen sendikaya nasıl üye olunur?
Bir eğitim sendikasına üye olmak istersek, üye olmak istediğimiz sendikasının yetkilisine üyelik formu doldurup imzalı bir şekilde iletmemiz gereklidir.Eğitim Bir Sen 400 TL ne zaman verilecek?
Eğitim Bir Sen 400 TL ne zaman verilecek?Toplu sözleşme kazanımlarına da değinen Yalçın, en önemli kazanımlardan birinin toplu sözleşme ikramiyesi olduğunu vurgulayarak, “Toplu sözleşme ikramiyesini 134 TL’den 2022 yılı için 400 TL’ye çıkararak bir makas oluşturduk.
Sözleşmeli personel sendika üyesi olabilir mi?
Sözleşmeli personel sendika üyesi olabilir mi?l) Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erler, Üye olamazlar ve sendika kuramazlar.” hükmü bulunmaktadır.
Hangi sendikaya üye olmalıyım öğretmen?
Tüm bu açıklamaları göz önüne alarak sözleşmeli öğretmenler eğitim ve bilim işkolundaki bir sendikaya üye olabilirler. Fakat üye olma zorunlulukları yoktur. Zorla ya da amirlerin dayatma ile üye yapmaları, görevlerini kullanarak üye formu imzalatmaları etik olmadığı gibi kanunen suçtur.Memur sendikaya nasıl üye olunur?
Kamu görevlileri çalıştıkları işyerinin girdiği hizmet kolunda kurulu bir sendikaya üye olabilirler. Sendikaya üyelik, kamu görevlisinin üç nüsha olarak doldurup imzaladığı üye formu ile sendikaya başvurması ve başvurunun sendika yetkili organınca kabulü ile kazanılır.4 B Sözleşmeli personel siyasi partiye üye olabilir mi?
4 B Sözleşmeli personel siyasi partiye üye olabilir mi?Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı …