Sozlesmeli memur kac yil sonra kadroya gecer?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
251.619
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sözleşmeli memur kaç yıl sonra kadroya geçer?​

Sözleşmeli personel 3 yıl görev yaptıktan sonra kadrolu personel, kadrolu devlet memuru statüsüne geçmektedir. Sözleşmeli personel atandıktan sonra 3+1 yıllığına atandıkları kurumda çalışacaklardır.

Sözleşmeli personel devlet memuru mu?​

Kadrolu memur ile sözleşmeli memur arasında aşağıdaki farklar bulunmaktadır. Kadrolu Memurlar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda 4/A olarak sınıflandırılırken Sözleşmeli Memurlar 4/B olarak sınıflandırılmaktadır. Sözleşmeli memurlar kurumlar arası yer değişikliği yapamazken kadrolu memurlar yapabilmektedir.
4-b liler ne kadar maaş alıyor?​
2022 4-B Sözleşmeli Personel Maaşları 4/b sözleşmeli Büro personeli (lisans) 6.326,06 TL 4b sözleşmeli Çocuk Gelişimcisi (lisans) 7.255,65 TL 4b sözleşmeli Destek personeli (lise ) 5.572,00 TL 4b sözleşmeli Din görevlisi 6.453,00 TL 4b sözleşmeli diyetisyen ( lisans) 7.460,00 TL 4b sözleşmeli ebe( lisans) 7.460,00 TL.

Sözleşmeli devlet memurları işten çıkarılabilir mi?​

Sözleşmeli devlet memurları işten çıkarılabilir mi?
Sözleşmeli personel hangi durumlarda işten çıkarılır? İş veren tarafından işe alınan sözleşmeli personelin zaman içerisinde niteliklerini kaybetmesi, mazeretsiz olarak üst üste 3 gün ve toplamda 10 gün işe gelmemesi ve o personele o pozisyonda ihtiyaç kalmaması durumunda işine son verilebilir.

4 B sözleşmeli destek personeli ne iş yapar?​

4 B sözleşmeli destek personeli ne iş yapar?
Destek Personeli (Yardımcı Hizmetler) Meslek Tanımı : Destek Personeli (Yardımcı Hizmetler),Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, sorumlu olduğu alanlarda temizlik ve getir-götür işlemlerini yapan kişidir.

Sözleşmeli devlet memuru ne demek?​

Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu takdirde veya yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı’nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.

4 A kadro ne demek?​

4A NEDİR? 4A memur olarak bilinen çalışanlardır. Görevi “Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.” şeklinde tanımlanmıştır.
Sözleşmeliye kadro verilecek mi?​
SÖZLEŞMELİYE YENİ HAKLAR GELİYOR Kamuda 4B’li olarak yani 657 sayılı yasanın 4’üncü maddesinin B bendine göre istihdam edilen sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesi ile birlikte tayin, yer değiştirme, görevde yükselme gibi haklara sahip olacaklar.

Sözleşmeli personeller işten çıkarılabilir mi?​

Sözleşmeli personeller işten çıkarılabilir mi?

Sözleşmeli personelin sözleşmesi hangi hallerde feshedilir?​

Sözleşmeli personelin sözleşmesi hangi hallerde feshedilir?
Sözleşmeli Personelin Sözleşmeyi İmzalamaması Sözleşmenin Fesih Sebebi Midir?
- Ek Madde 6 da Personelin;
- a) İşe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması,
- b) İşe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini sonradan kaybetmesi,

Sözleşmeli personel üniversite okuyabilir mi?​

Memurun yıllık, mazeret, hastalık, aylıksız izin gibi hakları bulunmaktadır. Mazeret izinleri içinde ise doğum, babalık, ölüm gibi hallerde verilecek izinler düzenlenmiştir. 657 sayılı Kanunda, bir memur, yükseköğrenimde okuyor diye, verilmesi öngörülen bir izin bulunmamaktadır.
 
Sözleşmeli personel 3 yıl görev yaptıktan sonra kadrolu devlet memuru statüsüne geçmektedir. Bu durumda, sözleşmeli personelin 3 yıl boyunca kurumda çalışması gerekmektedir. Sözleşmeli personel atandıktan sonra 3+1 yıllığına atandıkları kurumda çalışacaklardır.

Sözleşmeli memurlar 4/B olarak sınıflandırılırken, kadrolu memurlar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre 4/A olarak sınıflandırılmaktadır. Sözleşmeli memurlar ile kadrolu memurlar arasında kurumlar arası yer değişikliği yapma hakkı gibi farklılıklar bulunmaktadır.

Sözleşmeli personellerin maaşları ise görevlerine ve unvanlarına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, 2022 yılında 4-B sözleşmeli destek personeli olanlar lisans mezunu ise 5.572,00 TL maaş alabilirken, diyetisyen veya ebe unvanına sahip olanlar ise 7.460,00 TL maaş alabilirler.

Sözleşmeli devlet memurları belirli durumlar neticesinde işten çıkarılabilirler. İş veren tarafından, sözleşmeli personelin görevini yapamaması, mazeretsiz olarak işe gelmemesi veya o pozisyonda ihtiyaç kalmaması gibi durumlarda işine son verilebilir.

4-B sözleşmeli destek personelleri genellikle temizlik ve getir-götür işlemleri gibi yardımcı hizmetleri yerine getirirler. Kendi alanlarında belirli süreler içerisinde bu tür işlerle ilgilenirler ve genellikle destek hizmetleri sunarlar.

Sözleşmeli personel, geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine denir. Özel bir mesleki bilgi gerektiğinde veya yıllık planlar doğrultusunda geçici olarak görevlendirilen kamu görevlileri, sözleşmeli personeller olarak adlandırılır.

4-A kadrolu memurlar ise genel idare esaslarına göre asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa etmekle görevlendirilen memurlardır. Bu memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre çalışanlardır.

Son olarak, sözleşmeli personellerin işten çıkarılma durumları, sözleşme şartlarına bağlı olarak belirlenir. Sözleşmeli personelin işten çıkarılmasının bazı koşulları işe alım niteliklerinde kayıp, belirli günler işe gelmemesi gibi durumlar olarak sıralanabilir.
 
Geri
Üst