Sozlesmeli memur istifa ederse tazminat alir mi?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.424
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sözleşmeli memur istifa ederse tazminat alır mı?​

Bu statüde çalışanların sözleşme koşullarına uymaması nedeniyle kurum tarafından, sözleşme esasları dışında herhangi bir nedenle çalışanlar tarafından, sözleşmesinin feshedilmesi veya yenilenmemesi hallerinde, iş sonu tazminatı ödenmez.

Sözleşmeli personel 657 ye tabi midir?​

Sözleşmeli personel 657 ye tabi midir?
Sözleşmeli personel, 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu’nda sayılan dört istihdam türünden biri olarak, memurluk sistemine getirilen bir istisnadır.

Sözleşmeli çalışan tazminat alabilir mi?​

Sözleşmeli çalışan tazminat alabilir mi?
Belirli süreli iş sözleşmesinin, sözleşme süresinin bitimi ile sona ermesi hali, kanunda sayılan sebepler arasında yer almıyor. Buna göre, belirli süreli iş sözleşmesi, sözleşme süresinin sona ermesine bağlı olarak kendiliğinden sona erdiğinde, kıdem tazminatına hak kazanılamıyor.

Sözleşmeli personel tazminat alir mi?​

İş sonu tazminatını alabilmenin ön koşulu her halükarda en az 2 yıllık hizmetin bulunmasıdır. Danıştay 12. Yeni durum ile birlikte farklı kurumlarda geçse dahi 4/B’li statüde en az 2 yıllık hizmet süresi bulunan sözleşmeli personel iş sonu tazminatı almaya hak kazanacaktır.

Sözleşmeli Personeller kaç yıl çalışır?​

Sözleşmeli Personeller kaç yıl çalışır?
Yapılacak düzenlemeyle beraber, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı. Çalışmayla 4 yıl sonra kadroya geçecek olan memurun, tüm özlük haklarına da kavuşacağı düşünülmekte.

4 b li personel ne demek?​

4 b li personel ne demek?
4b: Eski adı ile BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır. 4b kadro guruplarına ilk defa girecek olan bir kişi KPSS’ye girerek mesleğe başlayabilir. 4c: Eski tanımda Emekli Sandığına bağlı çalışanlar şuan 4c’de yer alırlar.
Sözleşmeli personel memur olabilir mi?​

Devlet memurları 4 B mi?​

Devlet memurları 4 B mi?
Sigorta Sistemleri Nelerdir? 4a, 4b ve 4c sigortalı nedir, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapan çalışanlar 4A, kamu çalışanları 4B ve bir yıldan az süre ya da mevsimlik olarak çalışanlar ise 4C sigortalıları olarak adlandırılır.

4B li memur işten çıkarılır mı?​

4B li memur işten çıkarılır mı?
Personel; kendi isteği ile bir ay önceden haber vermek koşuluyla veya Ek 1 inci maddenin dördüncü fıkrasının (b) ve (c) bendi uyarınca sözleşmeyi tek taraflı feshedebilir. Hizmet sözleşmesi, ölüm ve 7 nci maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sayılan hallerde kendiliğinden sona erer.
 
Evet, sözleşmeli memur istifa ettiğinde tazminat alır mı sorusuna cevap olarak, genel olarak sözleşmeli memurların istifa etmeleri durumunda iş sonu tazminatı alamayacaklarını belirtebilirim. Yani sözleşme süresinin bitiminde veya herhangi bir nedenle sözleşmenin feshedilmesi durumunda iş sonu tazminatı ödenmemektedir.

Sözleşmeli personel 657'ye tabi midir sorusuna cevap olarak, evet, sözleşmeli personeller 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen dört istihdam türünden biri olarak değerlendirilir ve bu kanun kapsamında belirli haklara sahiptir.

Sözleşmeli çalışanların tazminat alıp alamayacakları konusunda ise belirli süreli iş sözleşmelerinin süresinin bitmesi durumunda kıdem tazminatına hak kazanılamayacağını belirtmek gerekir. Ancak, sözleşmeli personellerin belirli koşullar sağlandığında iş sonu tazminatı alma hakları olabilmektedir. Örneğin, 4/B statüsünde en az 2 yıl hizmeti olan sözleşmeli personel, iş sonu tazminatı almaya hak kazanabilir.

Son olarak, sözleşmeli personellerin kaç yıl çalıştıktan sonra kadroya geçebileceği ve 4B statüsünün anlamıyla ilgili bilgilendirme yapmışsınız. 4B statüsündeki memurların kendi isteğiyle işten ayrılabileceğini, belirli koşullarda sözleşmenin feshedilebileceğini ve ölüm gibi durumlarda ise sözleşmenin kendiliğinden sona erebileceğini belirtmek faydalı olabilir. Ayrıca, Devlet memurlarının genellikle 4B statüsünde değil, 4A veya 4C statülerinde olabileceğini vurgulamak önemlidir.
 
Geri
Üst