Sozlesmeli er ne is yapar?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sözleşmeli er ne iş yapar?​

Sözleşmeli Er, Sözleşmeli Er Adayı olarak aldığı eğitimin ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil olmak üzere Genelkurmay Başkanlığınca lüzum görülen Er kadrolarında, kritik ve uygun görülen görevlerde, yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla istihdam edilen rütbesiz …

Sözleşmeli er askerlik yapmış sayılacak mı?​

(3) Sözleşmeli erbaş ve erler ile sözleşmeli er adayları, asker kişi sayılırlar. Sözleşmeli erbaşlar, muvazzaflık hizmetinde olan emsal rütbedeki erbaşların üstü, emsal rütbedeki uzman erbaşların astıdır. Sözleşmeli erbaşlar hakkında rütbenin geri alınması feri cezası uygulanmaz.

Sözleşmeli er Eğitim sonrası izin var mı?​

Sözleşmeli er Eğitim sonrası izin var mı?
Cevap : Sözleşmeli erler ilk göreve başladıklarında sözleşme başlangıç tarihinden yılsonuna kadar geçen sürenin her ayı için 2,5 (iki buçuk) gün üzerinden hesaplama yapılarak izin verilir. Eğitimden sonra kullanılan dağıtım izni bu süreden düşülür. Kalan süre sözleşmeli erlerin kullanacakları izin süresidir.

Sözleşmeli er cayma bedeli ne kadar?​

Sözleşmeli er cayma bedeli ne kadar?
Soru : Ön sözleşmesini feshedenler herhangi bir tazminat öderler mi, herhangi bir cezası var mı? Cevap : Ön sözleşme süresi, sözleşmeli er adayları için adaylık süresi gibi değerlendirildiğinden, ön sözleşme süresi içinde ayrılanlar hakkında herhangi bir cezaî işlem yapılmaz ve ayrılanlar tazminat ödemezler.

Sözleşmeli er en fazla kaç yıl görev yapar?​

MADDE 14 ‒ (1) Sözleşmeli er adayları ön sözleşme yapılarak askerî eğitime alınırlar. Askerî eğitimi başarı ile tamamlayanlarla, bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde belirtilen yetkili komutanlıklarca dört yıldan fazla olmamak kaydıyla en az üç yıllık sözleşme yapılır.

Sözleşmeli er savaşa gider mi?​

Sözleşmeli Erler Operasyonlara Gider mi? Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birer sözleşmeli personeli oldukları için, alınan eğitim ve görevlerde operasyona çıkacakmış gibi yapılmaktadır ve görev verildiği takdirde sözleşmeli erler operasyona dâhil edilmektedir.

Sözleşmeli er hafta sonu izni var mı?​

Sözleşmeli er hafta sonu izni var mı?
Resmi Gazete’de yayınlanan, Millî Savunma Bakanlığı yönetmeliğiyle İsteyen sözleşmeli erbaş ve erler, birliğin günlük faaliyet programı ile görevlerini aksatmayacak şekilde istirahat/izin sürelerinde hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılmaları için izin verilecek.

Sözleşmeli erler, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı gibi kurumların belirlediği kritik ve uygun görülen görevlerde, yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak için istihdam edilen rütbesiz askerlerdir. Sözleşmeli erler, asker kişiler olarak kabul edilirler ve belirli görev ve sorumluluklarla atanırlar.

Eğitim sonrası sözleşmeli erlere izin hakkı tanınmaktadır. İlk göreve başladıklarında, sözleşme başlangıç tarihinden yılsonuna kadar geçen sürenin her ayı için 2,5 gün izin hakkı verilmektedir. Eğitim sonrası kullanılan dağıtım izni bu süreden düşülmekte olup, kalan süre sözleşmeli erlerin kullanabileceği izin süresini belirlemektedir.

Sözleşmeli er adayları ön sözleşme yapılarak askerî eğitime alınmakta ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar en az üç yıllık sözleşme yapabilmektedir. Sözleşmeli erlerin en fazla dört yıl görev yapabileceği belirtilmektedir.

Sözleşmeli erler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birer sözleşmeli personeli oldukları için, alınan eğitim ve görevlerde operasyonlara çıkacakmış gibi hazırlanmaktadırlar. Görev verildiği takdirde sözleşmeli erler de operasyonlara katılabilmektedirler.

Sözleşmeli erlerin hafta sonu izinleri ile ilgili olarak, Millî Savunma Bakanlığı yönetmeliği doğrultusunda, faaliyet programlarını aksatmayacak şekilde hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılmaları için izin verilebilmektedir.

Geri