AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

sözleşmeli er için gerekli şartlar

haberci

Yeni Üye
sözleşmeli askerlik için gerekli koşullar
sözleşmeli er için gerekli koşullar neledir
Sözleşmeli Er Yapabilmek İçin Gereken Şartları
Sözleşmeli asker Olma Şartları
Sözleşmeli er için zorunlu olan kullanım şartlar nelerdir?
sözleşmeli er için gerekli şartlar
Sözleşmeli askerlik modeline kadar, asgari ilköğretim mezunu, askerliklerini erbaş ve er olarak tamamlayan, terhislerinin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmeyen ve 26 yaşından gün almayan Türk vatandaşları, sözleşmeli er olabilecek *

Sözleşmeli er olabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şunlardır:

1. Türk Vatandaşı Olmak: Sözleşmeli er olabilmek için Türk vatandaşı olmak gerekmektedir.

2. Asgari İlköğretim Mezunu Olmak: Sözleşmeli er olarak görev yapabilmek için en az ilköğretim mezunu olmak gerekmektedir.

3. Askerlik Hizmetini Erbaş veya Er Olarak Tamamlamak: Sözleşmeli er olabilmek için daha önce askerlik görevini erbaş veya er olarak tamamlamış olmak gerekmektedir.

4. Terhis Üzerinden 3 Yıldan Fazla Süre Geçmemiş Olmak: Askerlik görevini tamamlayan bireylerin terhislerinin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş olmaları gerekmektedir.

5. 26 Yaşından Büyük Olmamak: Sözleşmeli er olmak isteyen kişilerin 26 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Bu şartları sağlayan bireyler, başvurularını yaparak sözleşmeli er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapabilmektedirler. Bu şartların yanı sıra fiziki ve psikolojik olarak da uygunluk gereklidir ve başvuru sürecinde sağlık kontrolünden geçilmektedir. Herhangi bir konuda daha fazla bilgi almak isterseniz, lütfen sorularınızı belirtmeye devam edin.

Geri