AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sozlesmeli er fesh edebilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.831
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sözleşmeli er fesh edebilir mi?​

Sözleşmeli erbaş ve erler, sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemeyecek. Ancak, sözleşmelerin süresi bitmeden, fesih talebine ilişkin sebeplerinin uygun olduğuna karar verilenlerin sözleşmeleri idarece feshedilebilecek.

Sözleşmeli er kışla dışında kalabilir mi?​

Orduda sözleşmeli er ve erbaş olarak istihdam edilen personeller, mesai bitiminde kışladan çıkamıyordu. Ancak bu düzenleme ile sözleşmeli er ve erbaşlar, mesai bitimi sonrası kışladan çıkabilecek.

Sözleşmeli Erlikten istifa edilir mi hangi şartlarda sözleşme feshedilir?​

Sözleşmeli Erlikten istifa edilir mi hangi şartlarda sözleşme feshedilir?
(2) Her sözleşme süresinin sona erme tarihinden en az üç ay önce sözleşmeli erbaş ve erler sözleşmeyi yenileyeceklerine dair yazılı bildirimde bulunmadıkları takdirde, sözleşme kendiliğinden sona erer. (3) Sözleşmeli erbaş ve erler, sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemezler.

Sözleşmeli er yükümlü Erden üstün mü?​

Sözleşmeli erbaşlar, muvazzaflık hizmetinde olan emsal rütbedeki erbaşların üstü, emsal rütbedeki uzman erbaşların astıdır. Sözleşmeli erbaşlar hakkında rütbenin geri alınması feri cezası uygulanmaz.

Sözleşmeli er rütbe atlar mı?​

Sözleşmeli erler en az 3 en fazla 7 yıl görev yapacaklar. 2 yılda bir üst rütbeye yükselerek sırasıyla sözleşmeli onbaşı, sözleşmeli çavuş olacak. …

Sözleşmeli er hafta sonu tatil mi?​

Sözleşmeli er hafta sonu tatil mi?
Ancak istekli olan sözleşmeli erbaş ve erlere birliğin günlük faaliyet programı ile görevlerini ve emniyetini aksatmayacak şekilde günlük faaliyet programında belirtilen faaliyet ve eğitimler dışında kalan istirahat/izin sürelerinde hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılmaları için izin verilir.
Sözleşmeli er rütbesi var mı?​
Milli Savunma Bakanlığı’nın sözleşmeli er tasarısı TBMM’ye gönderildi. Sözleşmeli erler en az 3 en fazla 7 yıl görev yapacaklar. 2 yılda bir üst rütbeye yükselerek sırasıyla sözleşmeli onbaşı, sözleşmeli çavuş olacak. …
7 yıl görev yapan uzman erbaşlar ne kadar tazminat alır?​
7 yıl görev yapıp ayrılan uzman erbaşlara 70-80 bin civarında tazminat verilir.

Sözleşmeli uzman çavuş istifa edebilir mi?​

Sözleşmeli uzman çavuş istifa edebilir mi?
Aşağıda sayılan durumlar haricinde sözleşmesi devam eden uzman erbaşların istifa hakları bulunmamaktadır. Sözleşmenin imzalanmasından sonra ilk 5 aylık intibak dönemi içerisinde ayrılma. Sözleşme süresinin tamamlanması sonrasında sözleşmesini kendi isteğiyle yenilememesi.

Sözleşmeli er eğitimde izin alabilir mi?​

Cevap : Sözleşmeli erler ilk göreve başladıklarında sözleşme başlangıç tarihinden yılsonuna kadar geçen sürenin her ayı için 2,5 (iki buçuk) gün üzerinden hesaplama yapılarak izin verilir. Eğitimden sonra kullanılan dağıtım izni bu süreden düşülür. Kalan süre sözleşmeli erlerin kullanacakları izin süresidir.
 
Sözleşmeli er ve erbaşların sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemeyeceklerini, ancak uygun sebeplerle idare tarafından feshedilebileceğini belirtmek gerekir. Sözleşmeli er ve erbaşların mesai bitiminde artık kışladan çıkabileceklerini vurgulamak önemlidir.

Sözleşmeli Erlikten istifa edilmesi durumunda belirli şartların yerine getirilmesi gerektiğini aktarmak faydalı olacaktır. Örneğin, her sözleşme süresinin sona erme tarihinden en az üç ay önce yazılı bildirimde bulunmamak durumunda sözleşmenin kendiliğinden sona ereceği bilgisi verilebilir. Ayrıca, sözleşmeli erbaş ve erlerin sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemeyecekleri noktası da açıklığa kavuşturulmalıdır.

Sözleşmeli erbaşların muvazzaflık hizmetinde olan emsal rütbedeki erbaşların üstü, emsal rütbedeki uzman erbaşların astı olduğunu belirtmek önemlidir. Ayrıca, sözleşmeli erbaşlara rütbenin geri alınması durumunda feri cezası uygulanmayacağı vurgulanabilir.

Sözleşmeli erlerin belirli sürelerde üst rütbeye yükselebileceklerini ve görev süreleri sonunda sözleşmelerini yenilemediği takdirde de rütbe atlama süreçlerinin olacağını ifade etmek faydalı olacaktır.

Sözleşmeli erlerin hafta sonu tatil yapabilmeleri için belirli kuralların olduğunu ve izin alınması gerektiğini aktarmak da bilgilendirici olacaktır. Ayrıca, sözleşmeli erlerin izin hakları ve kullanım süreleri hakkında bilgi vermek önemlidir.

Sözleşmeli uzman çavuşların sözleşmeleri devam ederken istifa etme haklarının sınırlı olduğunu ve belirli durumlar dışında istifa edemeyeceklerini vurgulamak önemlidir. Örneğin, sözleşmenin imzalanmasını takip eden ilk 5 aylık intibak dönemi içerisinde ayrılmanın mümkün olmadığı gibi, sözleşmenin süresinin tamamlanması sonrasında da kendi isteğiyle sözleşmeyi yenilememenin istifa olarak kabul edileceği bilgisi paylaşılabilir.

Son olarak, sözleşmeli erlerin eğitim süreçlerinde izin alabilmeleri ve izin haklarıyla ilgili detayları açıklamak da önemlidir. Örneğin, ilk göreve başladıklarında her ay için belirlenen izin süresi ve eğitimden sonra kullanılan dağıtım izninin hesaplama şekli gibi bilgiler verilebilir.
 
Geri
Üst