AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sozlesmeli er Egitim maasi ne kadar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.333
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sözleşmeli er Eğitim maaşı ne kadar?​

Sözleşmeli er adaylarına, eğitim birliğinde eğitime başladığı ön sözleşme tarihinden itibaren, aylık ücretin üçte ikisi oranında ücret ödenir.

6191 sayılı kanun nedir?​

(1) Bu Kanunun amacı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dâhil) Genelkurmay Başkanlığınca lüzum görülen erbaş ve er kadrolarında, kritik ve uygun görülen görevlerde, yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla istihdam edilecek sözleşmeli erbaş ve erlerin; temini …

Sözleşmeli er yapan askerlik yapmış sayılacak mı?​

Sözleşmeli er yapan askerlik yapmış sayılacak mı?
(3) Sözleşmeli erbaş ve erler ile sözleşmeli er adayları, asker kişi sayılırlar. Sözleşmeli erbaşlar, muvazzaflık hizmetinde olan emsal rütbedeki erbaşların üstü, emsal rütbedeki uzman erbaşların astıdır. Sözleşmeli erbaşlar hakkında rütbenin geri alınması feri cezası uygulanmaz.

Sözleşmeli er rütbesi var mı?​

Erler, rütbe takmazlar.

Sözleşmeli er eğitimi kaç ay sürer?​

Ön şartları uyan adaylar, sağlık muayenesi, spor testi ve mülakattan sonra 10 hafta askeri eğitimden geçiriliyor. Sözleşmeli erler sigortalı sayılıyor ve her yıl 45 gün izin alma hakkı bulunuyor.

Sözleşmeli er 3 yıl sonra uzman çavuş olabilir mi?​

Sözleşmeli er 3 yıl sonra uzman çavuş olabilir mi?
Sözleşmeli erlerin Uzman Çavuşluğa geçiş yapabilmeleri için en az 3 yıl görev yapmaları, 29 yaşını geçmemiş olmamaları ve 3 yılın sonunda Uzman Erbaş Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Araştırmacı 6191 ne demek?​

MADDE 1 – (1) Kapsamdaki kurumlara Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan atama tekliflerinin intikali ile birlikte teklif edilen personel sayısı kadar “Araştırmacı (6191)” unvanlı kadro ilgili kamu kurum ve kuruluşuna tahsis edilmiş sayılır.

Sözleşmeli erliği bırakırsak ne olur?​

6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu 8/11. maddesinde “Kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar, ilgili mevzuattaki şartları sağlamak şartıyla uzman erbaşlığa veya astsubaylığa başvurabilirler.

Askerlik yapmayan sözleşmeli er olabilir mi?​

Askerlik yapmayan sözleşmeli er olabilir mi?
Sözleşmeli er başvurusunda askerlik şartı nedir? Askerlik hizmetine devam etmek – Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlamış olmak – Askerlik hizmetine başlamamış olmak şartı aranmaktadır.

Sözleşmeli er 2 yıl sonunda ne oluyor?​

Sözleşmeli erler en az 3 en fazla 7 yıl görev yapacaklar. 2 yılda bir üst rütbeye yükselerek sırasıyla sözleşmeli onbaşı, sözleşmeli çavuş olacak.

Sözleşmeli erlere kadro verilecek mi?​

Sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olanlar, kurum ve kadrolar için gerekli şartları taşımaları halinde, istemleri üzerine kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına atanarak memur olmaları sağlanabiliyor.

Sözleşmeli er eğitim süresi kaç ay 2021?​

Sözleşmeli er eğitim süresi kaç ay 2021?
Eğitimler 10 haftalık sürecek şekilde planlanırken, halen 136 sözleşmeli erin eğitim faaliyeti sürüyor. Sözleşmeli erlere icra edecekleri görevlere yönelik ihtiyaç duyacakları bütün silahlar ile atış yaptırılıyor ve el bombası eğitimlerine özel önem veriliyor.

Sözleşmeli er Uzman Çavuş olabilir mi?​

1990 doğumlu olanlar uzman çavuş olabilir mi?​

SÖZLEŞMELİ UZMAN ERBAŞ ALIMINDA YAŞ SINIRI Nüfus kaydına göre 4 Nisan 2019 tarihi itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olmaları (4 Nisan 2000 – 1 Ocak 1992 tarihleri arasında doğanlar) gerekiyor.
 
Sözleşmeli er adaylarına verilen aylık ücret, eğitim birliğinde eğitime başladıkları tarihten itibaren üçte iki oranında ödenmektedir. Bu kapsamda ön sözleşme tarihinden itibaren adaylara maaşlarını alabilecekleri bilgisi verilmektedir.

6191 sayılı kanun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil) Genelkurmay Başkanlığı tarafından belirlenen erbaş ve er kadrolarında, özel görevlerde istihdam edilecek sözleşmeli erbaş ve erlerin temin edilmesini içeren bir kanun olarak tanımlanmaktadır.

Sözleşmeli erler, asker kişi olarak kabul edilmektedir. Bu durumda, sözleşmeli erler rütbe takmazlar ve sözleşmeli erbaşlar belirli kriterlere göre emsal rütbedeki erbaşların üstü ve uzman erbaşların astıdırlar.

Sözleşmeli er eğitimi, ön şartları sağlayan adaylar için sağlık muayenesi, spor testi ve mülakat süreçlerinin ardından 10 hafta süren askeri eğitimle başlamaktadır. Sözleşmeli erler sigortalı kabul edilmekte ve yılda 45 gün izin hakkına sahiptirler.

Sözleşmeli erler, en az 3 yıl görev yaparak ve belirli şartları taşıyarak uzman çavuş olma hakkına sahiptirler. Bu süreçte, 29 yaşını geçmemiş olmak ve belirlenen şartları yerine getirmek gerekmektedir.

Sözleşmeli erler, en az 3 en fazla 7 yıl görev yaparak sırasıyla sözleşmeli onbaşı ve sözleşmeli çavuş rütbelerine yükselebilirler.

Sözleşmeli erler, en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrıldıklarında nitelik belgesi olumluysa ve belirlenen şartları sağlıyorlarsa kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak atanabilirler.

Sözleşmeli er eğitimi süresi 2021 itibarıyla hala 10 hafta olarak planlanmaktadır. Bu eğitim sürecinde, sözleşmeli erler icra edecekleri görevler için gerekli silah ve teçhizat eğitimlerini almakta ve el bombası eğitimine özel önem verilmektedir.

Sözleşmeli erler, belirli şartları sağladıklarında uzman çavuş olabilirler. 1990 doğumlu olanlar için sözleşmeli uzman erbaş alımında yaş sınırı 27 yaşını bitirmemiş olmayı gerektirmektedir, yani 4 Nisan 2000 - 1 Ocak 1992 tarihleri arasında doğanlar uzman çavuş olabilmektedir.
 
Geri
Üst