AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sozlesmeli atama ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.254
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sözleşmeli atama ne demek?​

Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu takdirde veya yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı’nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.

Sözleşmeli memur alımı nasıl oluyor?​

Sözleşmeli Personel Nasıl Olunur? Devlet Personel Başkanlığı her kurum adına sözleşmeli olarak personel alımı yapar. Bu kapsamda kurumlar memur gereksinimlerini Devlet Personel Başkanlığı’na bildirir. Devlet Personel Başkanlığı ise çıkartmış olduğu ilanlar ile de personel alım yapar.

Sözleşmeli atama nasıl olur?​

Sözleşmeli atama nasıl olur?

Kadroya geçtiğimi nasıl öğrenebilirim?​

Kadroya geçtiğimi nasıl öğrenebilirim?
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.

Sözleşmeli aile sağlığı elemanı kadroya alınacak mı?​

663 sayılı sağlık alanında bazı düzenlemeler hakkında kanun hükmünde kararnamenin 45/A maddesinin 4. fıkrasında şöyle düzenlenmiştir. ”Sözleşmeli sağlık personelinden üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara …

3 1 kadro ne demek?​

3+1 MODELİ GÜNDEMDE Hali hazırda kamuda 3+1 modeliyle çalışan sözleşmeli memurlar bulunuyor. Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı.

Sözleşmeli personel sözleşme imzalamazsa ne olur?​

Sözleşmeli personel sözleşme imzalamazsa ne olur?
Sözlü sınav ve yerleştirmeye ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir. (8) Bu madde kapsamında sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarına yapılan atama, sözleşmenin imzalanmasıyla geçerlilik kazanır. Sözleşme, imzalanmadan herhangi bir hak doğurmaz.” hükmü bulunmaktadır.

4 B sözleşmeli personel ne demek?​

4 B sözleşmeli personel ne demek?
4-B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır. BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır.

Sözleşmeli personel müdür olur mu?​

657 sayılı Kanun ve ilgili yönetmeliklere göre bir memurca yürütülmesi gereken müdürlük görevi vekâleten de olsa sözleşmeli statüsündeki bir personel eliyle yürütülemez.

4 B sözleşmeli personel kimleri kapsıyor?​

Eskiden Bağ-Kur olarak bilinen 4B, SGK memurlarını kapsayan bir sigorta koluydu. Günümüzde ise Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunur ve kariyer meslek grupları dışında kalan meslekleri kapsar. Bunlar doktor, mühendis, güvenlik görevlisi, teknisyen gibi çeşitli meslek gruplarıdır.

4 b liler kadroya geçecek mi?​

4 b liler kadroya geçecek mi?
Daha önce gerçekleştirilen bir çalışma ile 4C kadrosundaki özelleştirmeden gelen personel 4B’li yapılmış ve kadroya alınmıştı. Şimdi de 4B kadrosundaki sözleşmeli personel için 4A’lı yani kadrolu olma yolu açılıyor. Sözleşmeli memurlar 3600 ek göstergeyle birlikte kadrolu olacak!

Sözleşmeli memur kadroya nasıl geçer?​

Sözleşmeli memur kadroya nasıl geçer?
Sözleşmeli personel 3 yıl görev yaptıktan sonra kadrolu personel, kadrolu devlet memuru statüsüne geçmektedir. Sözleşmeli personel atandıktan sonra 3+1 yıllığına atandıkları kurumda çalışacaklardır. Bu konuda Sözleşmeli personelin çalıştırılmasına ilişkin esaslarda belirtilmiştir.

Sözleşmeli memur kaç yıl?​

Sözleşmeli personel 3 yıl görev yaptıktan sonra kadrolu personel, kadrolu devlet memuru statüsüne geçmektedir. Sözleşmeli personel atandıktan sonra 3+1 yıllığına atandıkları kurumda çalışacaklardır.

Sözleşmeli devlet memurları işten çıkarılabilir mi?​

Sözleşmeli personel hangi durumlarda işten çıkarılır? İş veren tarafından işe alınan sözleşmeli personelin zaman içerisinde niteliklerini kaybetmesi, mazeretsiz olarak üst üste 3 gün ve toplamda 10 gün işe gelmemesi ve o personele o pozisyonda ihtiyaç kalmaması durumunda işine son verilebilir.
 
Sözleşmeli atama nedir?
Sözleşmeli atama, özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu veya yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine denir.

Sözleşmeli personel alımı nasıl olur?
Sözleşmeli personel alımı Devlet Personel Başkanlığı tarafından her kurum adına yapılır. Kurumlar personel gereksinimlerini Devlet Personel Başkanlığı'na bildirir ve Başkanlık ilanlarla personel alımı yapar.

Kadroya geçtiğimi nasıl öğrenebilirim?
Kadroya geçtiğinizi öğrenmek için CKYS Web sitesindeki ilgili ekranı kullanabilirsiniz. Yeni kimlik bilgilerinizle giriş yaparak seri numaranızı bildirerek kadro yeri bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Sözleşmeli aile sağlığı elemanı kadroya alınacak mı?
663 sayılı sağlık alanında bazı düzenlemeler hakkında kanun hükmünde kararnamenin 45/A maddesine göre, sözleşmeli sağlık personelinden üç yıl çalışma süresini tamamlayanlar talepleri doğrultusunda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara geçebilirler.

3+1 kadro ne demek?
3+1 modeli, kamuda çalışan sözleşmeli memurların durumunu ifade eder. Bu modelle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilir. Ancak bu geçiş sürecinde bazı özlük hakları ve yönetmeliklerin değişebileceğine dair kısıtlamalar bulunmaktadır.

Sözleşmeli personel sözleşme imzalamazsa ne olur?
Sözleşmeli personel, atama sürecinde sözleşme imzalamadığı takdirde ataması geçerli olmaz. Sözleşmenin imzalanmasıyla atama işlemi tamamlanırken, imzalanmayan sözleşme herhangi bir hak doğurmaz.

4B sözleşmeli personel ne demek?
4-B sözleşmeli personel, kamuda yıllık sözleşme ile çalıştırılan ve işçi statüsünde olmayan kamu görevlilerini ifade eder. Bu personeller genellikle BAĞ-KUR statüsünde çalışırlar ve kariyer ve meslek gurupları dışında kalan meslek kollarını kapsarlar.

Sözleşmeli personel müdür olabilir mi?
657 sayılı Kanun ve ilgili yönetmeliklere göre, bir müdürlük görevi resmi memur tarafından yürütülmelidir; dolayısıyla sözleşmeli personel müdürlük görevini yürütemez, vekâleten dahi olsa.

4B sözleşmeli personel kimleri kapsar?
4B sözleşmeli personeller, SGK bünyesinde olan ve kariyer ve meslek gurupları dışında kalan meslekleri icra eden kişileri ifade eder. Örneğin doktor, mühendis, güvenlik görevlisi, teknisyen gibi farklı meslek grupları 4B sözleşmeli personeller arasındadır.

4B'liler kadroya geçecek mi?
4B kapsamındaki sözleşmeli personeller için kadroya geçiş süreçleri değişebilir. Daha önce 4C'den gelen personellerin 4B statüsüne geçişi sağlanmıştı. Şimdi ise 4B sözleşmeli personellerin 4A (kadrolu) olma yolu açılmıştır.

Sözleşmeli memur kadroya nasıl geçer?
Sözleşmeli personeller, 3 yıl görev yaptıktan sonra belirli koşulları sağladıklarında kadrolu devlet memuru statüsüne geçebilirler. Bu geçiş süreci, ilgili yönetmelik ve mevzuata göre belirlenmiştir.

Sözleşmeli memur kaç yıl görev yapar?
Sözleşmeli personeller genellikle 3 yıl sözleşmeli olarak görev yaparlar. Bu süre sonunda belirli koşulları sağlamaları halinde kadrolu devlet memuru statüsüne geçebilirler.

Sözleşmeli devlet memurları işten çıkarılabilir mi?
Sözleşmeli personel, işveren tarafından belirli durumlarda işten çıkarılabilir. Bunlar arasında niteliklerini kaybetmesi, mazeretsiz olarak üst üste 3 gün ve toplamda 10 gün işe gelmemesi, ya da o pozisyonda ihtiyaç kalmaması gibi durumlar bulunur. İşten çıkarma süreci, ilgili mevzuata ve kurallara uygun olarak gerçekleşir.
 
Geri
Üst