Sozlesme cesitleri ve sozlesmede ispat durumu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
130.638
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sözleşme çeşitleri ve sözleşmede ispat durumu nedir?​

Sözleşme sözlü olabileceği gibi yazılı olabilir. Örneğin kira sözleşmesi yazılı olabileceği gibi sözlü de yapılabilir. Bazı sözleşme tiplerinde sözleşmenin sözlü olması geçerlilik bakımından gerekli değilse de hukuki bir ihtilaf çıktığından ispat bakımından sözleşmenin yazılı yapılması her zaman faydalıdır.
Borç sözleşmeleri nelerdir?
Borçlar Kanunu 1. maddesine göre sözleşme iki tarafın karşılıklı ve birbirine uygun irade beyanı ile oluşan hukuki muameledir. Aslında sözleşme dendiği zaman bundan esas itibariyle borç sözleşmesi, yani ”taraflardan birisi veya her ikisi için borç doğuran sözleşme” anlaşılmalıdır.
Adi sözleşme ne demek?
Türk Borçlar Kanunu madde 620’de tanımı yapılan; iki ya da daha fazla kişinin emeklerini ve mallarını ortak bir amaç doğrultusunda birleştirmeyi üstlendikleri sözleşmeye Adi Ortaklık Sözleşmesi denir.

Ayni ne anlama gelir?​

Tıpkı, benzer anlamına gelen aynı kelimesinden farklı olarak, ayni ayın yani maddi varlığın sahibi, mal ile ilgili olan anlamına gelir. Hukuki bir terim olarak ayni “eşya şeyleri” tanımlar ve eşya hukukunun temelini oluşturur. Ayni haklar sınırlı ve sınırsız ayni haklar olarak ikiye ayrılır.
Tip sözleşme ne demek?
” tarafları bağlayacak koşulları, genellikle sözleşmeye taraf olmayan kimselerce veya taraflardan birince belirlenen ve tarafların aralarındaki sözleşmeyi bu çerçevede yapmaları gereken sözleşme. “
Sözleşmede taraflar nasıl yazılır?
Tarafların isimleri: Sözleşmeye konu olan taraf çoğu zaman iki kişi olmaktadır. Bu alıcı ve borçlu şeklinde ya da işin yapılmasını bekleyen ve bunu taahhüt eden taraf olarak belirlenir. Hatta bazen kişiden ziyade kurumlara arasında sözleşme söz konusu olabilir. Bu durumda da kurum adları açıkça belirtilmelidir.
Borçlar Kanunu, borcun kaynaklarını üç grupta düzenlemiştir.
 
Geri
Üst