AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sözel Bölümde Hangi Meslekler Var

haberci

Yeni Üye
Sözel Bölümde olan Meslekler
Sözel Birim Meslekleri
Anaokulu Öğretmenliği
Kazıbilim Kazıbilim ve Sanat Tarihi
Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı
Basın ve Yayın
Coğrafya
Coğrafya Öğretmenliği
Gazetecilik
Görme Engelliler Öğretmenliği
Halkbilim
Halkla İlişkiler
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Hititoloji
Irtibat
Iletişim Sanatları
Iletişim Tasarımı
İşitme Engelliler Öğretmenliği
Medya ve Irtibat
Medya ve Iletişim Sistemleri
Radyo, Sinema ve Televizyon
Reklam Tasarımı ve İletişimi
Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
Sanat Tarihi
Sinema
Sinema ve Televizyon
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Sümeroloji
Tarih
Tarih Öğretmenliği
Televizyon Gazeteciliği
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
Türk Halkbilimi
Türkçe Öğretmenliği
Düşünce Engelliler Öğretmenliği *

Sözel bölümde yer alan meslekler oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu meslekler genellikle dil, iletişim, sanat, tarih ve kültür üzerine odaklanmaktadır. Bazı sözel bölüm meslekleri arasında anaokulu öğretmenliği, coğrafya öğretmenliği, gazetecilik, halkla ilişkiler, sanat tarihi, sinema ve televizyon gibi alanlar bulunmaktadır. Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği, tarih öğretmenliği, görme engelliler öğretmenliği gibi alanlarda da uzmanlaşma fırsatı bulunmaktadır.

Diğer yandan, üniversitelerin sunduğu disiplinler arasında Hititoloji, Sümeroloji gibi özelleşmiş alanlar da bulunmaktadır. Medya ve iletişim sistemleri, radyo, sinema ve televizyon, reklam tasarımı ve iletişimi gibi çağdaş meslekler de sözel bölüm mezunları için seçenekler arasındadır.

Düşünce engelliler öğretmenliği gibi özel gereksinimli çocuklara yönelik eğitim veren meslekler de sözel bölümün hassas alanları arasında yer alır. Sözel bölüm mezunları, dil ve iletişim becerilerini geliştirmenin yanı sıra kültürel mirası koruma ve aktarma görevini de üstlenirler. Bu mesleklerde çalışmak isteyen bireyler için sözel bölümlerde eğitim almak önemli bir adımdır.

Geri