Soz ve beste nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Söz ve beste nasıl yapılır?​

Beste yapmak her şeyden önce özgüven ve özveri gerektirir. Ardından yetenek, tecrübe ve hayal gücünüze bağlı olarak melodik değeri olan notaların, tekil ya da yazdığınız söze uygun olarak birleştirilmesi gerekmektedir. Yani besteler notalara karşılık gelen seslerin kullanılmasıyla ortaya çıkar.

Güzel şarkı nasıl yapılır?​

Güzel Şarkı Söylemek İçin Ne Yapmak Gerekir?
- Güzel Şarkı Söyleme Teknikleri.
- Diyaframınızı Doğru Kullanın.
- Şarkı Söylerken Dik Durun.
- Ses Tellerinizi Rahatlatın.
- Yüksek Notalara Çıkmak İçin Kendinizi Zorlamayın.
- Şarkıyı Parçalara Ayırarak Çalışın.
- Sesinizi Kaydedin, Hatalarınızı Belirleyin.
Hangi şarkıların hikayeleri var?
Çok sevilen bazı Türkçe şarkıların hikayeleri:

Söz ve beste nedir?​

Beste, müzik notasyonu kullanılarak yazılmış veya icra sırasında kaydedilmiş müzik yapıtı.

Önce söz mü yoksa beste mi?​

Önce Şarkı Sözü Mü Yazılır Yoksa Beste Mi Yapılır? Teknik olarak baktığımızda, bir müziğe öncelikli olarak söz yazılırsa, daha sonrasında ortaya çıkabilecek olan bestenin üretim aşaması daha kolay gerçekleşecektir. Bu durumda bir söz bir melodiyi doğuracaktır.
Barış Manço Gülpembe şarkısını kime yazdı?
Barış Manço’nun eski bir röportajından bir bölümde sunucu soruyordu: “Efendim Gülpembe şarkısını kimin için yaptınız?” Barış Manço “Haa Gülpembe benim babannem.” demiştir. Barış Manço gülpembeyi 1957 yılının ramazan bayramında ölen babaannesi Nimet Manço ya yazmıştır…
Yıldız Tilbe- Delikanlım Zamanında Uzay Heparı’yla birlikte olduğu iddia edilen Yıldız Tilbe, müzik adamına olan duygularını ‘Delikanlım’ şarkısında yazmıştı.

Geri