AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soyulmayan Kestane Nasıl Pişirilir?

SoruCevap

Yeni Üye
Soyulmayan kestane nasıl pişirilir? Soyulmayan kestane nasıl pişirilir? İşte size birkaç basit adım. Öncelikle, kestaneleri yıkayın ve üzerlerine birkaç çizik atın. Ardından, fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve kestaneleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine az miktarda su ekleyin ve tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Kestaneleri yaklaşık 30 dakika pişirin, ardından folyoyu çıkarın ve tepsiye dökülen suyu dökün. Kestaneleri tekrar fırına koyun ve 10-15 dakika daha pişirin. Kestaneler kabuklarından ayrılmaya başladığında fırından çıkarın ve soğumalarını bekleyin. Artık soyulmayan kestaneleriniz hazır, afiyet olsun!
İçindekiler

Soyulmayan kestane nasıl pişirilir? Kestaneleri soymanın zaman alıcı ve zahmetli bir iş olduğunu biliyoruz. Ancak, soyulmadan da kestane pişirmek mümkündür. İşte soyulmayan kestane nasıl pişirilir, adım adım anlatıyoruz.

Soyulmayan Kestane Pişirmek İçin Malzemeler

Soyulmayan kestane pişirmek için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
Soyulmayan kestane
Tuz
Yağ

Soyulmayan kestane nasıl pişirilir? İşte adım adım soyulmayan kestane pişirme yöntemi:

Adım 1: Kestaneleri Yıkayın

Soyulmayan kestaneleri suyun altında iyice yıkayın. Bu, üzerindeki kirleri ve tozları temizlemenize yardımcı olacaktır.

Adım 2: Kestaneleri Kesin

Kestanelerin üzerine birkaç kesik atın. Bu, kestanelerin pişerken patlamasını engelleyecektir.

Adım 3: Kestaneleri Tuzlu Suda Bekletin

Kestaneleri tuzlu suda yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Bu, kestanelerin pişirme sırasında daha kolay soyulmasını sağlayacaktır.

Adım 4: Kestaneleri Yağlayın

Geniş bir fırın tepsisine kestaneleri yerleştirin ve üzerlerine biraz yağ gezdirin. Bu, kestanelerin pişerken kurumamasını sağlayacaktır.

Adım 5: Kestaneleri Fırında Pişirin

Kestaneleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kestaneler kabuklarının çatlamasına ve içlerinin yumuşamasına kadar pişirilmelidir.

Adım 6: Kestaneleri Soyun

Fırından çıkardığınız kestaneleri hemen sıcakken soyun. Kabuklarını kolayca soyabilirsiniz. Soymak için bir bıçak veya eldiven kullanabilirsiniz.

Adım 7: Kestaneleri Servis Edin

Kestaneleri sıcak veya soğuk olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerlerine tuz veya baharat ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Soyulmayan Kestane Nasıl Pişirilir? Tüyolar

Bazı tüyolarla soyulmayan kestane pişirme sürecini daha da kolaylaştırabilirsiniz:
Kestaneleri tuzlu suda bekletmek, kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlar.
Fırında pişirirken kestaneleri düzenli olarak karıştırın, böylece her tarafı eşit şekilde pişer.
Eğer kestaneler çok büyük ise, kesikler attıktan sonra ikiye bölün. Böylece daha hızlı pişerler.
Şimdi soyulmayan kestane nasıl pişirilir sorusunun cevabını öğrendiniz. Bu yöntemi deneyerek lezzetli kestanelere kolayca sahip olabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soyulmayan kestane nasıl pişirilir?
Kestaneleri yıkayın ve üzerlerine çizikler atın.
Fırını 200 derecede ısıtın.
Kestaneleri fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine su serpin.
Kestaneleri 30-40 dakika kadar fırında pişirin.

Kestaneleri kabuklarını çıkarmadan pişirebilirsiniz.
Kestaneleri fırında pişirirken üzerlerine su serpmeyi unutmayın.
Fırın tepsisine kestaneleri tek sıra halinde yerleştirin.
Pişmiş kestaneler kabuklarından rahatça ayrılmalıdır.
Kestaneleri fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin.

Geri