AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soyulan vucuda ne yapilmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.402
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Soyulan vücuda ne yapılmalı?​

Önlem almanıza rağmen soyulma başlarsa soğuk bir duş alarak soyulmanın önüne geçebiliriz. Yaklaşık olarak 1 hafta içinde soyulmalar ortadan kalkacaktır. 1-3 hafta peeling işlemlerinden uzak durmanız gerekir. Cildinizde eğer kabuklanma meydana geldiyse elinizle müdahale etmeyin ve düzenli olarak nemlendirici uygulayın.

Yandıktan sonra neden Soyuluruz?​

Güneş Yanığı Sonrasında Deri Neden Soyulur? UVA ve UVB gibi ışınlar, cildimiz için zararlı güneş ışınlarıdır ve bu ışınlara maruz kalmak, cildin koruma kalkanı olan “melanin”in aşılmasına neden olabilir. Bu koruyucu pigment aynı zamanda cilde rengini de verir.

Soyulan Güneş yanığına ne iyi gelir?​

Soyulan Güneş yanığına ne iyi gelir?
Güneş yanıklarının neden olduğu acıyı hafifletmek için soğuk duş ve ibuprofen veya aspirin alabilirsiniz. Yanan bölgeyi serinletmek iyi bir fikirdir. Bu nedenle yanan bölgeye aloe vera jeli sürebilirsiniz. Nemlendirici kullanmak güneşten yanan cildi yatıştırır.

Deri soyulması yarasına ne iyi gelir?​

Deri soyulması yarasına ne iyi gelir?
Soğuk süt içerisine bir bez batırın ve ardından fazla gelen sütü sıkarak akıtın. Bezi, yaklaşık 10 dakika yüzünüzde tutun. Cildiniz sağlıklı görünene kadar bunu günde 3 kez tekrarlayın. Soyulan cilt için salatalık da oldukça etkili bir yöntemdir.

Yandıktan sonra Soyulmamak için ne yapmalı?​

Buna ek olarak, her duştan sonra ve gün içinde sık aralıklarla nemlendirici kremlerin kullanılması ve bol su içilmesi cilt soyulmasının önlenmesine yardımcı olabilir. Tüm önlemlere rağmen cildimiz soyulmaya başladıysa, soğuk duş alarak cilt soyulmasını yavaşlatabiliriz.

Güneş yanığı bronzluğu nasıl geçer?​

Bronzluk giderici nane maskesi: 1-2 yaprak naneyi, 3 yemek kaşığı yoğurdu ve bir adet yumurtayı karıştırıcıdan geçirin. Karışımın katılaşmamasına özen gösterin, yeteri kadar çırptıktan sonra yüzünüze sürün. Nane gözeneklerinizi açmaya, yoğurt ve yumurta karışımı da rengi düzenlemenize katkı sağlayacaktır.

Soyulan yanık yarasına ne iyi gelir?​

Soyulan yanık yarasına ne iyi gelir?
Yanığa ne iyi gelir?
- Buzlu olmayan soğuk su. Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır.
- Serin kompresler.
- Antibiyotikli merhemler.
- Aloe vera.
- Bal.
- Güneşe maruz kalımı azaltmak.
- Kabarcıklara dokunmamak.
- Hafif bir ağrı kesici almak.
 
Soyulan vücuda ne yapılmalı sorusuna verilen cevapta, soyulmanın başladığı durumda soğuk bir duş almanın faydalı olabileceği belirtilmiş. Ayrıca soyulmanın yaklaşık 1 hafta içinde kendiliğinden hafifleyeceği ve 1-3 hafta boyunca peeling işlemlerinden kaçınılması gerektiği vurgulanmış. Soyulan ciltte kabuklanma meydana geldiyse müdahale edilmemesi ve düzenli nemlendirici kullanımının önemli olduğu ifade edilmiş.

Güneş yanığı sonrasında neden soyulduğumuz hakkında açıklama yapılmış. Güneş ışınlarının cildimize zarar veren UVA ve UVB ışınları olduğu ve melanin koruma pigmentinin bu ışınlara karşı cildi korumak için aşılması sonucu soyulma meydana geldiği belirtilmiş.

Soyulan güneş yanığına iyi gelebilecek çeşitli yöntemler de paylaşılmış. Soğuk duş almak, ağrıyı hafifletmek için ibuprofen veya aspirin kullanmak, yanık bölgesine aloe vera jeli sürmek ve cildi nemlendirmenin yararlı olabileceği önerilmiş.

Deri soyulması yarasına iyi gelebilecek yöntemler arasında soğuk süt ile yapılan kompres ve salatalık kullanımı önerilmiş.

Yandıktan sonra soyulmamak için nemlendirici kremlerin düzenli olarak kullanılması ve bol su içilmesi önemli bulunmuş. Cilt soyulmaya başladığında ise soğuk duş almanın soyulmayı yavaşlatabileceğine dikkat çekilmiş.

Güneş yanığı bronzluğunu geçirmek için nane maskesi tarifi verilmiş; nane, yoğurt ve yumurta karışımının yüzde uygulanmasının faydalı olabileceği belirtilmiş.

Son olarak soyulan yanık yarasına iyi gelebilecek yöntemler sıralanmış. Yanık bölgeye buzlu olmayan soğuk su uygulanması, serin kompres uygulamak, antibiyotikli merhemler kullanmak, aloe vera ve bal uygulamak, güneş ışınlarından korunmak, kabarcıklara dokunmamak, hafif ağrı kesici almak gibi öneriler paylaşılmış.
 
Geri
Üst