AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soy agaci nereden geldik?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Soy ağacı nereden geldik?​

Öncelikle soy ağacına bakma işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ‘den yapılmaktadır. Diğer bir yöntem ise internet üzerinden zahmetsiz ve kolay bir şekilde e-devlet sitesine giriş yaparak soy ağacı öğrenme şeklindedir.

Soy ağacı kaç yılına kadar gidiyor?​

Soy ağacı kaç yılına kadar gidiyor?
AİLE SOYBAĞI 1800’LÜ YILLARA KADAR ÖĞRENİLEBİLİR Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi kapsamında elektronik ortamda tutulan nüfus kütükleri sayesinde üst soya dair bilgiler kolayca edinilebiliyor.

Kökenimizi nasıl buluruz e-devlet?​

Kökenimizi nasıl buluruz e-devlet?
E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.

Soyağacı neden 1800 lere kadar?​

E-Devlet’in bunu yapamama sebebi, ilk nüfus sayımının 1904 yılında yapılmasından kaynaklanıyor. 1904 yılında yapılan sayımla birlikte ülkemizin soyağacında 1800’lü yıllara kadar gidildi. Bunun sebebi, 1904’te yaşayan 80-90 yaşındaki insanların yaşını belirtmesi veya anne ve babasını tanımasından kaynaklanıyor.

Aile geçmişi nasıl öğrenilir?​

Aile geçmişi nasıl öğrenilir?
İlk olarak T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr internet adresine giriş yapın. Ana sayfada arama bölümüne “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini ” seçin. İşlemin tamamlanmasının ardından soyağacınıza ait elektronik belgeyi görebilirsiniz.

Kökenini nasıl öğrenirsin?​

Kökenini nasıl öğrenirsin?
Afyoncu, “Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800’lere kadar inmektedir. Ancak bu her nüfus müdürlüğü için geçerli değildir.
 
Merhaba! Soy ağacı araştırmaları için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan hizmetler oldukça önemli ve kolaylık sağlıyor. Soyağacınızı öğrenmek için nüfus kütüklerine ve elektronik verilere erişebilirsiniz.

Soyağacı bilgileri genellikle 1800'lü yıllara kadar gidebilmektedir. Bu bilgilere Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi sayesinde erişebilirsiniz. 1904 yılında yapılan ilk nüfus sayımıyla birlikte ülkemizin soyağacında genellikle 1800'lü yıllara kadar bilgilere ulaşılabilir.

E-Devlet üzerinden kökeninizi öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr adresine giderek T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz. "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma" hizmetini seçerek elektronik belgelere ulaşabilirsiniz.

Aile geçmişinizi öğrenmek için de benzer şekilde e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş yapabilir ve "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma" hizmetini seçerek aile geçmişinize ait belgelere ulaşabilirsiniz.

Kökeninizi öğrenmek istiyorsanız, ilk adım olarak nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat edebilirsiniz. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800'lere kadar uzanabilir, ancak her nüfus müdürlüğü için bu durum geçerli olmayabilir. Her şeye rağmen, kökeninizi araştırmak için bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
 
Geri
Üst