AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soy agaci nasil bulabilirim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Soy ağacı nasıl bulabilirim?​

Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama adresine tıklayın. Linke tıkladıktan sonra e-devlet girişiniz yok ise sisiz kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecek. Kimliğimi doğrula seçeneğine tıklayın. Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilirsiniz.

Aile soyağacı nasıl bulunur?​

E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.

Köklerimi nasıl bulurum?​

Köklerimi nasıl bulurum?
Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800’lere kadar inmektedir.

E devletten soyunun nereye dayandığını öğrenme?​

E devletten soyunun nereye dayandığını öğrenme?
TC. kimlik numarası ile E-Devlete giren vatandaşlar, soyağacını öğrenmek için, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor. Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

Soy ağacı kaç yılına kadar?​

AİLE SOYBAĞI 1800’LÜ YILLARA KADAR ÖĞRENİLEBİLİR MERNİS’te tutulan bilgiler, Osmanlı Dönemi’nde 1904 yılında yapılan genel nüfus sayımı ile elde edilen bilgilere dayandığı için 1800’lü yıllara kadar doğmuş olan kişilerin kaydına erişilebilme imkanı sağlıyor.

E devletten kütüğe nasıl bakılır?​

e-Devlet soy ağacı sorgulaması için https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama linkine tıklayınız.

Dedelerin nereden geldiği nasıl öğrenilir?​

Dedelerin nereden geldiği nasıl öğrenilir?
Afyoncu, “Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800’lere kadar inmektedir.

E-devlet soy ağacı kaç yılına kadar?​

E-devlet soy ağacı kaç yılına kadar?
AİLE SOYBAĞI 1800’LÜ YILLARA KADAR ÖĞRENİLEBİLECEK Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi kapsamında elektronik ortamda tutulan nüfus kütükleri sayesinde üst soya dair bilgiler kolayca edinilebiliyor.
Soy ağacında kimler var?​
Soy ağacı kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir. Soy Ağacında Kimler Bulunur? Soy ağacında kişinin ataları yer alır. Kişinin bir üst nesli yani anne-babası, onun üstünde yer alan dede-ninesi, bunun üstünde yer alan büyük nine- büyük dedesi bulunur.
Soyağacı kaç yılına kadar gösteriyor?​

Soy ağacı hangi tarihe kadar?​

Soy ağacı hangi tarihe kadar?
E-devlette bu tarih itibariyle hayatta olan büyüğünüz ne zaman dünyaya gelmişse o yıllara kadar gidebiliyorsunuz. Örneğin dedeniz 1904 yılında 80 yaşındaysa, e- devletteki nüfus kayıtlarında 1840’lı yıllara kadar ulaşabileceksiniz.

Soy ağacınız kaç kişiden oluşuyor?​

Soy ağacınız kaç kişiden oluşuyor?
Ağaç 80 nesil içerir ve 2 milyon kişiyi kapsar. Bu ağacın 450 dalı ile ilgili uluslararası bir girişim 1998’de faaliyete başlamıştır, amacı bu aile ağacını yeniden çizip onu yenilemektir. En son bulgular 2009’da Konfüçyüs Soybilim derleme komitesi tarafından, Çin düşünürünün 2560. doğum günü anısına yayımlanmıştır.
 
Soy ağacınızı bulmanıza yardımcı olabilirim! E-devlet üzerinden soy ağacınızı sorgulamak için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama linkine tıklayabilirsiniz. Eğer e-devlet girişiniz yoksa, sistiz kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu aşamada "Kimliğimi Doğrula" seçeneğine tıklayarak devam edebilirsiniz. Eğer henüz e-devlet şifreniz yoksa, PTT şubelerinden temin edebilirsiniz.

Aile soyağacınızı bulmak için ise yine e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr adresine girerek T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapmalısınız. Ardından "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma" hizmetini seçerek soyağacınıza ait elektronik belgeyi alabilirsiniz.

E-devlet üzerinden ayrıca kütüğe bakmak ve soyunuzun nereye dayandığını öğrenmek için de https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama linkini ziyaret edebilirsiniz. Buradan alt-üst soy bilgilerinizi sorgulayabilir ve belgelere erişebilirsiniz.

Soy ağacı genellikle MERNİS'te tutulan bilgilerle 1800'lü yıllara kadar uzanabilir. Bu bilgiler genellikle Osmanlı Dönemi'nde 1904 yılında yapılan genel nüfus sayımı ile elde edilen verilere dayanmaktadır.

Dedelerinizin nereden geldiğini öğrenmek için nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine başvurabilirsiniz. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800'lere kadar inebilmektedir.

Soy ağacında genellikle kişinin ataları yer alır. Anne-baba, dede-nene, büyük dede-büyük nine gibi üst nesiller soy ağacında gösterilir. Soy ağacı genellikle 80 nesile kadar gidebilir ve 2 milyon kişiyi kapsayabilir.

Eğer soy ağacı sorgulaması yaparak daha detaylı bilgilere ulaşmak istiyorsanız, yukarıda verdiğim linkleri ziyaret edebilirsiniz. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst