- Konu Yazar
- #1
Sous nedir?
Sous Chef, profesyonel mutfaklardaki executive cheft’en sonra gelen pozisyon olmaktadır. Sous Chef Nedir? Fransızca’dan dilimize geçmiş olan sous chef, executive Chef’in asistanı pozisyonunda olmaktadır. Executive chef’e ait olan görevlerin bir kısmını üstlenmekte ve bu görevler yerine getirmektedir.Sole Chef ne demek?
Sole Chef ne demek?Aşağı yukarı rakamlarla, 24-55 metre arası boylardaki yatlara bir şef gereklidir (sektörde bu pozisyona “sole chef” denir), 55-90 metre arası yatlara iki şef (Head Chef ve Sous Chef olarak tanımlanırlar), 90-130 metre arası yatlara ise üç şef (Head Chef-Sous Chef-Crew Chef) gereklidir.
Sıcak şefi ne demek?
Sıcak şefi ne demek?Aşçıbaşı ve yardımcısına karşı sorumludur. Bütün şeflerinin yokluğunda aşçı ve çırakları denetler. Bu meslek için mutfak teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Zevk sahibi ve sorumluluk duygusu taşıyan bir kişi olmalıdır.
Soup Chef ne demek?
Sous chef; mutfakla ilgili her şeyden sorumlu olduğu bilinen executive chefin asistanı olan kişiye verilen mesleki unvandır. Executife chefin sorumluluğundaki bazı görevlerde ona yardımcı olmakla yükümlüdür.Mutfak asistanı ne iş yapar?
Mutfak asistanı ne iş yapar?Chef de cuisinin yardımcısıdır. İzinli olduğu ve bulunmadığı zaman onun görevini de üstlenir, servis zamanı, servisle mutfağın ilişkisini kontrol eder, yürütür. Mutfağın eksiklerini ve siparişleri kontrol eder, şefle görüşerek sipariş verir.
Poissonnier kim?
Poissonnier kim?Fish Cook veya Poissonier: Balık yemeklerinin hazırlanmasından sorumlu.
Aşçı çırağına ne denir?
Aşçı Yamağı (Çırağı) Meslek Tanımı : Aşçı Çırağı hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren üstlerinin denetiminde çalışan mesleğe yeni başlamış deneyimsiz mutfak elemanıdır.Dömi ne iş yapar?
Dömi ne iş yapar?Dömi chef de partie bağlı çalışan aşçı yardımcısıdır, görevi mutfaktaki malzemelerin sebzelerin garnitürlerin nizamplaz hazırlığını, et ve deniz ürünlerinin ön hazırlıklarını ustasının kontrolünde olup verilen görevi uygulayıp mesleğini öğrenmeye gayret etmesi meyve sebzeler hazırlıkları görevleri arasındadır.
Mutfak demi ne demek?
Mutfak demi ne demek?Mesleğe komi (kalfa) olarak başlangıç yapılıyor ve sırasıyla demi chef (kısım şefi yardımcısı, usta yardımcısı), chef de partie (kısım şefi, usta), sous chef (baş aşçı yardımcısı) ve executive chef (baş aşçı) olarak kariyere devam etme şansı var. Bir baş aşçının görevi mutfağı yönetmek.