AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyoloji yuksek lisansi ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sosyoloji yüksek lisansı ne işe yarar?​

Sosyoloji YL Programı, öncelikle lisansüstü düzeyde eğitim sunması bakımından, akademik kariyer hedefleyen öğrenciler için gereklilik niteliğindedir. Sosyoloji yüksek lisans mezunu kişiler ayrıca devlet kurumlarında, özel kurum ve kuruluşlarda ve sivil toplum kuruluşlarında da çalışabilirler.
Sosyoloji mezunu rehber öğretmen olarak atanabilir mi?
Sosyoloji mezunları rehber öğretmen olabilir mi? Sosyoloji mezunları rehber öğretmen olabiliyor ama en az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirmeleri gerekiyor. YÖK ve Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda şartları tamamlayanlar başvuru yapabiliyorlar.

Sosyoloji alanında Kimler yüksek lisans yapabilir?​

Sosyoloji Yüksek Lisans Programı, interdisipliner bir sosyal bilim anlayışı doğrultusunda, üniversitelerin örgün öğrenim veren herhangi bir lisans programından mezun olmuş her öğrenciye açıktır.
Sosyoloji ALES puanı kaç olmalı?
Adayların programa başvurabilmeleri için ALES sınavına girmiş ve SÖZEL puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

Felsefe öğretmeni rehber öğretmen olarak atanabilir mi?​

Felsefe ve sosyoloji mezunlarının rehber öğretmen olarak atanmasının Talim ve Terbiye Kurulu kararlarına aykırı olduğunu belirten Eğitim İş, “Açılan rehberlik kursları ve buradan sertifika alan personelin çalıştırılması yasal değildir.
Sosyoloji mezunu felsefe öğretmen olarak atanabilir mi?
Sosyoloji Bölümünden mezun olan öğrencilerin Felsefe Grubu Öğretmeni olarak atanabilmeleri için Talim Terbiye Kurulunun almış olduğu karara binaen Felsefeden 16 Kredi, Psikolojiden 16 Kredi, Mantıktan 8 Kredi ders almaları gerekir.

Ne Demek ki sosyoloji bir bilimdir?​

Sosyoloji, antropoloji, psikoloji, iktisat, hukuk vb. gibi bilimlere göre biraz daha geç bir tarihte ortaya çıktı. Sosyoloji, her biri bireyin ya da toplumsal hayatın belli bölümleri üzerine uzmanlaşmış bu disiplinlerle yakın ilişki içerisinde olan ve onların bir kesişme noktasında iş gören bir bilim disiplinidir.
Hangi döneme sosyolojiye giriş dersi verilir?
YAZARIN NOTU Sosyoloji lisans programında Sosyolojiye Giriş dersinin iki döneme ayrılmış olarak verilmesi uygun görüldü. Dersin içeriği ve elbette ders kitabının oluşturulması da bu program dikkate alınarak hazırlandı. Elinizdeki Sosyolojiye Giriş I başlıklı bu metin de, bu dersin Güz yarıyılı için hazırlanmış olan kısmına ilişkindir.

1 önsöz Sosyoloji nedir?​

Elinizdeki bu eser, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde okutulmak için hazırlanmış bir ders notu niteliğindedir. 1 ÖNSÖZ Sosyoloji, temel olarak, geleneksel toplumdan modern sanayi toplumuna geçişte yaşanan toplumsal krizleri anlayabilmek, kavrayabilmek ve çözümleyebilmek amacıyla 19. yüzyılda ortaya çıktı.
 
Geri
Üst