- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sosyodemografik düzey ne demek?
Sosyo-demografik Özelliklere Göre Benlik Saygısı Düzeyi Bu tabloda sosyo-demografik değişkenler cinsiyet, yaş, medeni durum, gelir, eğitim durumu, sosyal güvence durumu, konut mülkiyeti ve aile türü olarak ele alınmıştır.Demografik neleri kapsar?
Nüfusun rakamsal boyutu, nüfusu oluşturan kadın ve erkek oranı, nüfusun içindeki yaş grupları, eğitim durumu, etnik yapı gibi unsurlar demografik çevre unsurlarıdır.
Demografik ne demek tıp?
Dünya’da veya bir ülkede bulunan nüfusun yapısını, durumunu, dinamik özelliklerini inceleyen bilim dalıdır. Yunanca demos (halk) ve graphein (yazmak) kelimelerinden meydana gelmiştir. Doğumlar, ölümler göçler ve yaşlanma ile ilgili çalışmalar bu bilim dalı tarafından yapılır.
Demografik değişkenler nelerdir?
Demografik sorular arasında yaş, cinsiyet, eğitim seviyesi, istihdam durumu, yıllık hane geliri, medeni hal ve aile durumu, konut, işletme ve çiftlik mülkiyeti gibi sorular yer alır.Demografi çeşitleri nelerdir?
BETİMSEL DEMOGRAFİ: Nüfus istatistiklerine dayanarak nüfusun sayısı, coğrafik dağılımı, yapısı ve değişimi hakkında tanımları kapsar,
Demografik yatırımların artması ne demek?
Demografik yatırımın fazla olması, o ülke ekonomisinin güçlenmesi anlamına gelmektedir. Örneğin nüfusunun genel özellikleri ele alınmak suretiyle, işsizliğin azaltılması ya da ihtiyaca uygun istihdam yaratılması dile getirilebilir.
Demografik alan ne demek?
Bir popülasyon içerisinde organizmaların sayısını ve bu sayının zamanla değişmesi üzerinde inceleme yapan alan demografi olarak bilinmektedir.Demografik çeşitlilik ne demek?
İnsan nüfusunun yenilenme ya da yenilenmeme durumlarını inceleyen bir disiplindir. Bu disiplinle ilgili olan yapıya da demografik denir. Nüfusun doğum, ölüm, evlilik gibi yönlerini incelemenin yanında ülkelere veya bölgelere göre nüfus dağılımlarını da inceler.
Demografik sorun ne demek?
Gelişmekte olan ülkeler için nüfus, aşırı nüfus artışı ve buna bağlı nedenlerden beslenme, açlık, sağlık, sosyal hizmetler, eğitim vb. yetersizliği demektir. Gelişmiş ülkelere göre ise düşük nüfus artışı, nüfus azlığı ve yaşlı nüfus gibi problemler demektir.