Sosyal yardimlasmadan kac kisi yardim aliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sosyal yardımlaşmadan kaç kişi yardım alıyor?​

Cumhurbaşkanlığı 2022 Yıllık Programı’nda ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün 2020 yılı faaliyet raporunda da açıklanan verilere göre, 2019 yılında 3 milyon 282 bin 975 hane sosyal yardımlardan faydalanırken, bu sayı 2020’de 6 milyon 630 bin haneye yükseldi.

Sosyal ve ekonomik destek kimlere veriliyor?​

SED YARDIMI KİMLERE VERİLİR? Kısacası SED yardımı; çocuklarının asgari ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere yapılıyor. Hakkında bakım tedbiri kararı alınmış çocukların yanı sıra tedbir kararı alınmamış çocukların anne ve babaları da çocukları için SED yardımına başvurabiliyorlar.

Kaç kişi devlet yardımı alıyor?​

Kaç kişi devlet yardımı alıyor?
Devlet yardımıyla ayakta kalanların sayısı 2020’de 4.4 milyon kişiydi. Bir yılda 2.5 katına çıktı… Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınladığı rapora göre, bakanlık 2020 yılında devlet yardımına muhtaç olan ve 1 milyon 154 bin hanede yaşayan 4 milyon 415 bin kişiye yardımda bulundu.

Sosyal ekonomik destek hizmeti ön başvurusu kimler alabilir?​

Sosyal ekonomik destek hizmeti ön başvurusu kimler alabilir?
Kimler SED Yardımından Yararlanabilir? Ailenin ekonomik olarak bir kriz sürecinde olması (olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık, kaza, işten çıkarılma, iş bulamama…) Ailede en az 1 çocuğun ve ebeveyninin veya çocuğun bakıcısı konumundaki kişinin kimliğinin bulunması gerekmektedir.

2022 nakdi yardım ne kadar?​

Birçok kurum ve kuruluşun, iş adamlarının ve vakıfların da verdiği sosyal yardımlaşma nakdi yardımının bakanlık tarafından verilen tutarı, 2022 yılında 1100 TL’ye yükseltilmiştir.

Kaç aile yardım alıyor?​

2021 yılında 27 milyon 189 bin 433 kişi yardım aldı. Geçen yıl 5 milyon 903 bin 515 hane sosyal yardımlardan faydalanırken bu hanelerden 2 milyon 476 bin 457’si düzenli yardım, 5 milyon 276 bin 998’i süreli yardım aldı, 1 milyon 849 bin 940 hane ise hem düzenli hem de süreli yardımlardan faydalandı.

Bu bilgiler doğrultusunda, 2020 yılında 6 milyon 630 bin hanenin sosyal yardımlardan faydalandığı, 2020 yılında devlet yardımına muhtaç olan 4 milyon 415 bin kişiye yardımda bulunulduğu ve 2021 yılında 27 milyon 189 bin 433 kişinin yardım aldığı görülmektedir. Ayrıca, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımının çocuklarının asgari ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere, bakım tedbiri kararı alınmış veya alınmamış çocukların ailelerine ve ekonomik kriz yaşayan ailelere yapıldığı belirtilmektedir.

2019 ve 2020 verilerine bakıldığında sosyal yardımlardan faydalanan ailelerin ve kişilerin sayısında belirgin bir artış yaşandığı görülmektedir. Bu durum, toplumsal ihtiyaçların arttığı ve ekonomik zorlukların daha fazla kişiyi etkilediği şeklinde yorumlanabilir.

Eğer daha fazla detay veya bilgiye ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri