Sosyal Yardimlasma ne yardimi yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sosyal Yardımlaşma ne yardımı yapar?​

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince belirlenmektedir. Afet ve acil durum hallerinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından vatandaşlarımızın gıda, giyim, barınma vb. temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımlar yapılmaktadır.

Aile yardımları nelerdir?​

Ülkemizdeki muhtaç ve yoksul ailelerin daha rahat ve daha huzurlu bir yaşam sürebilmeleri adına onlara şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, doğum yardımı, SED yardımı, gıda ve erzak yardımı gibi birçok yardım yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımları; 2022 yılında da hız kesmeden devam ediyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor. Sosyal yardım almak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden ön başvrularını yapabiliyor. Başvuru yaptıktan sonra şartları sağlayanlara 1100 TL ödeme yapılıyor.
Sosyal Yardım içinde neler var?
SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKIFLARININ YAPTIĞI İŞ VE İŞLEMLER
Gıda yardım parası nereden alınır?
İkametgahınızın bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gerekli belgelerle birlikte giderek ve burada hane kayıt formu doldurarak da gıda yardımına başvurabiliyorsunuz. Vakıflara dair gıda yardımına e-devlet üzerinden ise başvuramıyorsunuz. Yani başvurularınızı bizzat vakfa giderek yapmanız gerekiyor.

Sosyal Hizmetler Gıda yardımı ne kadar?​

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na e-devlet üzerinden gıda yardımı başvurusu yapan vatandaşların da banka hesaplarına gıda yardımı parası yatacağı açıklandı. Banka hesabı olmayan vatandaşlar ise bu yardımı PTT üzerinden alabilecekler. Başvurusu onaylanan vatandaşlar 500 TL yardım parası alacaklar.

Geri