Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü hangi kanuna tabi?
MADDE 13. – Daire başkanları, Başbakan veya görevlendireceği Bakan tarafından atanır. 23.4.1981 tarihli ve 2451 sayılı Kanun hükümleri dışında kalan diğer personelin atamaları Genel Müdür tarafından yapılır. Genel Müdürlük personeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbidir.3294 sayılı Kanun kaç yılında yürürlüğe girmiştir?
MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİDeğiştiren Kanunun/KHK’nin Numarası | 3294 sayılı Kanunun değişen veya iptal edilen maddeleri | Yürürlüğe Giriş Tarihi
3520 | – | 10/2/1989
3571 | 4 | 20/6/1989
3582 | 1 inci madde | 1/1/1988
2, 7, 8, Ek Madde 1 | 4/7/1989
vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkanı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişiler bu Kanun kapsamı içindedir.
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ne iş yapar?
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ne iş yapar?Devletimizin en önemli sosyal yardım ve himaye kuruluşu olan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü; gerek yurt çapında sürdürdüğü yardım faaliyetleri ile sosyal güvencesi olmayan yoksul, kimsesiz, muhtaç ve düşkün vatandaşlarımıza gerekse istihdam odaklı mesleki eğitim ve proje destekleri ile işsiz, eğitimsiz …
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün faaliyetleri nelerdir?
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün faaliyetleri nelerdir?Bakanlık Bağlantıları
- Aile EğitimProgramı Aile Eğitim Programı
- Bakanlığımıza YapılacakBağışlar ve Yardımlar Bakanlığımıza YapılacakBağışlar ve Yardımlar.
- E-Kütüphane.
- Gönül Elçileri Programı Gönül Elçileri Programı
- Şiddete MaruzKalındığında…
- Şiddet Önleme veİzleme Merkezi Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi.
3294 sayılı Kanun SGK Teşvik nedir?
3294 sayılı kanun ile “sosyal yardım alanların istihdamı halinde uygulanan teşvik” yürürlüğe konmuştur. Bu teşvik kapsamında istihdam edilen personelin işveren SGK prim tutarının tamamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenmesi öngörülmüştür.3294 teşviği nedir?
İşveren Teşvik Nedir? 3294 sayılı Kanun’un Ek 5. Maddesi ve 2018/8 Sayılı Genelge uyarınca uygulanan bu SGK teşviki, Sosyal Yardım Alanların İstihdamı Halinde Uygulanan Teşviktir. 26.04.2016 tarihinde başlayan bu teşvik hâlâ devam etmektedir.Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, sosyal hizmetler ve aile işlerinden sorumlu olan bakanlıktır.
Sosyal yardım neleri kapsıyor?
Sosyal yardım neleri kapsıyor?SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKIFLARININ YAPTIĞI İŞ VE İŞLEMLER
- Nakdi yardım.
- Ayni Yakacak Yardımı (kömür)
- Eğitim Yardımları
- Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımı
- Afet Destekleri (yangın, sel vb.)
- Gelir Getirici Proje Destekleri.
- İstihdam Yardımları