- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sosyal yardım ve hizmetler nedir?
Afet ve acil durum hallerinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından vatandaşlarımızın gıda, giyim, barınma vb. temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımlar yapılmaktadır.Türkiye’de uygulanan sosyal yardım modelleri nelerdir?
Şekil 1’de de Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün ana gruplara göre yardım türleri “aile yardımları”, “eğitim yardımları”, “sağlık yardımları”, “özel amaçlı yardımlar”, “yaşlı ve engelli yardımları”, “proje destekleri ve istihdam yardımları” olmak üzere altı ana gruba ayrılmaktadır.Sosyal yardım hakları nelerdir?
SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKIFLARININ YAPTIĞI İŞ VE İŞLEMLER
Sosyal Yardim basvuru hizmeti nedir?
Eskiden vatandaşlar resmi işlemlerini kurumlara bizzat giderek hallederken e-Devlet sayesinde internet üzerinden kısa sürede halledebiliyor. Bu hizmetlerden en çok kullanılanı ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın e-Devlet üzerinden sunduğu sosyal yardım başvuru hizmeti oluyor.Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti nedir ne işe yarar?
Ailelerin ekonomik koşullarını iyileştirme ve değiştirme sürecinde çocukların bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre SED yardımları yapılır. SED yardımı kapsamında ailelere hem ekonomik hem de psiko-sosyal destek sağlanır.Kaç çeşit sosyal yardım var?
Eğitim yardımları, aile yardımları, engellilere yönelik yardımlar, özel amaçlı yardımlar, sağlık yardımları ve yabancılara yönelik yardımlar olmak üzere 6 başlık altında toplanan sosyal yardımlar, koşulları kapsayan vatandaşlar için geçerli olmaktadır.