AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal ve kulturel alanlar nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.817
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sosyal ve kültürel alanlar nelerdir?​

c) Sosyal ve kültürel tesis alanı: Kütüphane, sergi salonu, müze, sinema ve tiyatro, kreş, anaokulu, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, kadın ve çocuk sığınma evi, şefkat evleri gibi kullanımlara ayrılan kamuya veya özel şahıslara ait alanlardır.

Eğitim tesisleri Alanı ne demek?​

Eğitim tesisleri Alanı ne demek?
Eğitim Tesisleri Alanı okula hizmet veren yurt, yemekhane ve spor salonu gibi tesisler için uygulama imar planında özel veya kamu tesisi alanı olduğu belirtilmek suretiyle ayrılan alanlardır. (Özel eğitim tesisi yapılacak alanlar belirlenmeden Millî Eğitim Bakanlığının taşra teşkilatının uygun görüşü alınır.)

Kültürel tesis alanı imar nedir?​

Kültürel tesis alanı imar nedir?
f) Kültürel tesis alanı: Toplumun kültürel faaliyetlerine yönelik hizmet vermek üzere kütüphane, halk eğitim merkezi, sergi salonu, sanat galerisi, müze, konser, konferans, kongre salonları, sinema, tiyatro ve opera gibi fonksiyonların yer aldığı kamu veya özel mülkiyetteki alanlardır.

Park alanına ne yapılır?​

İmarda park alanı; İmar planı ile belirlenmek ve mevcut ağaç dokusu dikkate alınarak tabii zemin veya tesviye edilmiş toprak zemin altında kalmak üzere, ağaçlandırma ve bitkilendirme için yeterli derinlikte toprak örtüsü olması ve standartları sağlaması kaydıyla otopark ve havuz ile açık spor ve oyun alanı, umumi hela.

Sosyal tesis neleri kapsar?​

Sosyal tesis neleri kapsar?
j) Sosyal tesis alanı: Sosyal yaşamın niteliğini ve düzeyini artırmak amacı ile toplumun faydalanacağı kreş, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, toplum merkezi, şefkat evleri gibi fonksiyonlarda hizmet vermek üzere ayrılan kamu veya özel mülkiyetteki alanlardır …

Eğitim arsası ne demek?​

Eğitim arsası ne demek?
Eğitim tesisleri alanı, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ile yükseköğretime hizmet vermek üzere kamuya, gerçek veya tüzel kişilere ait alanlardır. 3 Temmuz 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan ‘Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde bu alanların nasıl olması gerektiğine ilişkin düzenleme yapılmış bulunuyor.

Belediye hizmet alanı ne demek?​

Belediye hizmet alanı; Belediyelerin görev ve sorumlulukları kapsamındaki hizmetlerinin götürülebilmesi için gerekli itfaiye, acil yardım ve kurtarma, ulaşıma yönelik transfer istasyonu, araç ve makine parkı, bakım ve ikmal istasyonu, garaj ve triyaj alanları, belediye depoları, asfalt tesisi, atık işleme tesisi.

Onaylanmış imar planlarında hangi durumlarda değişiklik yapılabilir?​

Onaylanmış imar planlarında hangi durumlarda değişiklik yapılabilir?
Aynı maddeye göre imar planlarının ihtiyaca cevap vermediği durumlarda, mevcut plana bitişik ve mevcut planın genel arazi kullanım kararları ile süreklilik, bütünlük ve uyum sağlayacak biçimde, bu Yönetmelikte belirtilen ilke, esas ve standartlara uygun olarak ilave imar planı yapılabilir.

Park alanı satılabilir mi?​

Park alanı satılabilir mi?
Düzenleme Ortaklık Payı, düzenlemeye alınan yerler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumları, yol, meydan, park, otopark, çocuk bahçesi, yeşil saha, ibadet yeri ve karakol gibi umumi hizmetlere ve hizmetlerle ilgili tesislere ayrılan yerler başka maksatlarla kullanılamaz.

Tapuda park alanı ne demek?​

Kültür alanları nelerdir?​

Kültür alanları nelerdir?
kültür alanı ne demek? İçinde, az ya da çok birbirine benzer kültürlerin bulunduğu coğrafya bölgesi.

Sosyal tesislerden kimler yararlanabilir?​

Sosyal tesislerden kimler yararlanabilir?
a) O kurum ve kuruluşun emeklisi ile o kurum ve kuruluşun personelinin veya emeklisinin eşleri, üstsoy ve altsoylarına, kurum personeli için belirlenen tarife uygulanır. b) Diğer kurum ve kuruluşların personeli ve emeklileri ile bunların eşleri, üstsoy ve altsoylarına, kurum personeli için belirlenen tarife uygulanır.
 
Sosyal ve kültürel alanlar genellikle insanların bir araya gelerek faydalandığı ve toplumsal yaşama katkı sağlayan alanlardır. Bu alanlar arasında kütüphaneler, sergi salonları, müzeler, sinema ve tiyatrolar, kreşler, anaokulları, kurs merkezleri, yurtlar, çocuk yuvaları, yaşlı ve engelli bakımevleri, rehabilitasyon merkezleri, kadın ve çocuk sığınma evleri, şefkat evleri gibi yerler bulunmaktadır.

Eğitim tesisleri alanı ise okula hizmet veren yurt, yemekhane, spor salonu gibi tesisler için ayrılan alanlardır. Bu alanlar genellikle özel veya kamu tesisi alanı olarak belirlenir ve okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ile yükseköğretime hizmet verebilir.

Kültürel tesis alanı ise toplumun kültürel faaliyetlerine yönelik hizmet veren alanlardır. Kütüphane, halk eğitim merkezi, sergi salonu, sanat galerisi, müze, konser, konferans, kongre salonları, sinema, tiyatro ve opera gibi fonksiyonların yer aldığı alanlar kültürel tesis alanı olarak tanımlanmaktadır.

Sosyal tesiste bulunan alanlar da sosyal yaşamın niteliğini artırmak amacıyla toplumun faydalanabileceği alanları kapsar. Bu alanlar kreşler, kurs merkezleri, yurtlar, çocuk yuvaları, yaşlı ve engelli bakımevleri, rehabilitasyon merkezleri, toplum merkezleri, şefkat evleri gibi fonksiyonlarda hizmet vermek üzere ayrılan alanlardır.

Belediye hizmet alanı ise belediyelerin görev ve sorumlulukları kapsamındaki hizmetlerin yerine getirilmesi için ayrılan alanları ifade eder. Bu alanlarda itfaiye, acil yardım ve kurtarma hizmetleri, ulaşıma yönelik transfer istasyonları, araç ve makine parkı, bakım ve ikmal istasyonları, garaj ve triyaj alanları, belediye depoları, asfalt tesisleri, atık işleme tesisleri gibi hizmetler sunulabilir.

Kültür alanları ise içinde birbirine benzer kültürlerin bulunduğu coğrafya bölgelerini ifade eder. Bu alanlar genellikle kültürel etkinliklerin yapıldığı, kültürel değerlerin sergilendiği mekanlar olarak kullanılır.

Sosyal ve kültürel alanlardan yararlanma hakkı genellikle belirli kurum ve kuruluşlara üye olan kişilere veya o kurum ve kuruluşların personeline tanınmaktadır. Emekliler, personeller ve aileleri gibi gruplar belirli yararlanma koşullarına tabi olabilirler. Bu koşullar genellikle belirli bir tarifeye tabi olarak belirlenir ve belirli gruplara hizmet sunulur.
 
Geri
Üst