AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal sorumluluk standartlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sosyal sorumluluk standartları nelerdir?​

Sosyal Sorumluluk Kavramı Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) sözleşmelerini ve ulusal yasaları temel alan SA 8000 standardı; çocuk işçilik, zorla çalıştırma, sağlık ve güvenlik, örgütlenme özgürlüğü, disiplin uygulamaları, ayrımcılık, çalışma saatleri ve ücretlendirme konularında asgari şartları belirlemektedir.
SA 800 standardı nedir?
Dünya çapında her hacimdeki firmaya uygulanabilir. SA 8000 standardı belgelendirmesi mecburi ve çocuk çalışan,örgütlenme özgürlüğü ve toplu anlaşma, iş sağlığı ve güvenliği, disiplin faaliyetleri, ayrımcılık, mesai saatleri, ücretler ve yönetim ağları dahil problemleri ele almaktadır.

SA 8000 standartı nedir?​

SA8000 standardı (Sosyal Sorumluluk 8000), ILO (International Labour Organisation) sözleşmeleri, BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne dahil olan uluslararası işyeri normlarının ilkelerine dayanmaktadır. SA8000’in temel odağı, dünyadaki çalışma koşullarını iyileştirmektir.
Sosyal Sorumluluk 8000 nedir?
SA 8000, üretim ve hizmetlerin sunulmasında etik unsurlara önem veren bir standarttır ve tüm sanayi alanlarında, çalışma hayatına dair uygulamalarla ilgili sosyal sorumlulukları yerine getirdiklerini kanıtlamak isteyen, her büyüklükteki işletmeye uygulanabilir.
SA 8000 Sosyal Sorumluluk Standardı SAI, dünya çapında işçilerin insan haklarını geliştirmek olan küresel çok paydaşlı bir standart belirleme kuruluşudur. SAI, yerel kapasite oluşturarak ve sosyal sorumluluk standartları ile hesap verebilirlik sistemleri geliştirerek bu çalışanların bütünlüğünü korumaya çalışır.
Sosyal Sorumluluk Belgesi Nedir?
Sosyal açıdan Kabul edilebilir uygulamalar ve organizasyon için asgari standartları belirleyen bir standart türüdür. Herhangi bir sektörde herhangi bir şirket için dünya çapında uygulanabilir bir ölçek sunmaktadır.

Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi nedir?​

ISO 26000, sosyal açıdan sorumlu bir şekilde nasıl davranılacağına dair rehberlik sağlamak için geliştirilmiş uluslararası bir standarttır. Kurumsal sosyal sorumluluk kavramının amacı şeffaflık ve etik performans yoluyla sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmaktır. …
Sosyal Yönetim Sistemi nedir?

Sosyal Uygunluk Yönetim Sistemi nedir?​

Geri