Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sosyal ogrenmeyi etkileyen faktorler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sosyal öğrenmeyi etkileyen faktörler nelerdir?​

Sosyal Bilişsel Öğrenmeyi Etkileyen Faktörler. Bandura’ya göre bireysel faktörler, bireyin davranışı ve çevre, karşılıklı olarak birbirlerini etkilemekte ve bu etkileşimler bireyin sonraki davranışını belirlemektedir. Davranış çevreyi, çevre ise davranışı değiştirebilir.

Eğitim transferi ne anlama gelir?​

Eğitim transferi, eğitim sırasında edinilen bilgi ve becerilerin hedeflenen bir işe veya role uygulanmasıdır. Bu, endüstriyel ve örgütsel psikolojide yaygın olarak kullanılan bir terimdir .
Pozitif transfer nedir örnek?
kısaca var olan bilgiler sayesinde yeni öğrenmelerde kolaylık elde etmektir. genellikle psikomotor davranışlar için geçerlidir. örnek: bisiklet kullanmayı bilen birinin motorsiklet kullanmayı öğrenirken yaşadığı kolaylık. ispanyolca bilen birinin fransızca, italyanca, portekizce ve latince bilmesini kolaylaştırma.

Beceri transferi ne demek?​

Aktarım (transfer): öğrenilmekte olan yeni hareketin veya sergilenen performansın geçmiş deneyim sonucu olarak (beceri veya becerilerin) etkilenmesi. Pozitif Aktarım: öğrenilmekte olan yeni hareketin (yeni ortamda) geçmiş deneyim sonucu olumlu olarak etkilenmesi durumu.

6 sosyal öğrenme kuramı nedir?​

Sosyal öğrenme kuramı, davranışçı kuramların deneysel olarak çok katı olan kuralları ve bazı temel prensiplerinin insan davranışlarını tam olarak açıklayamadı- ğından hareketle gelişmiş bir kuramdır. Sosyal öğrenme kuramını savunan bilim adamları, bireylerin nasıl öğrendiklerini açıklamaya çalışmışlardır.
Sosyal öğrenme kuramının temel kavramı nedir?
Sosyal öğrenmenin temel kavramı olup kişin kendisinin farkında olmasıdır. Kısaca, kişinin kendini bilmesi olarak tanımlanabilir. Rolü: Kişinin bir davranışı yapabileceğine dair kendine olan inancı ve yaptığı davranışın başarılı olabilmesi ile ilgili beklentileri davranışı yapmasında etkilidir.

Geri