AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sosyal medya danismani ne is yapar?

Editör

Yeni Üye

Sosyal medya danışmanı ne iş yapar?​

Sosyal medya danışmanlarının, sosyal medya yönetimi, içerik üretme ve geliştirme, organik takip sağlama, sosyal medyada tanıtımı yapılan ürün, marka veya firmanın reklam çalışmalarını yönetme, sosyal medya için pazarlama fikri geliştirme gibi yapması gereken kapsamlı hizmet yelpazesi mevcuttur.

Yayın danışmanı ne demek?​

Yazar, yayıneviyle iletişime geçtiğinde yazar danışmanı öncelikle yazara yayınevi hakkında kapsamlı bilgi verir. Yazarın istek ve ihtiyaçlarını dinler, yayınevinin kapasitesi dâhilinde çözümler ve öneriler sunar. Yayınevinin çalışma şekli hakkında yazarı bilgilendirir.

Lise sonrası eğitim danışmanlığı nasıl olunur?​

Lise sonrası eğitim danışmanlığı nasıl olunur?
Nasıl Eğitim Danışmanı Olunur? Eğitim danışmanı olmak için, en az lise mezunu olma şartı aranmaktadır. Çeşitli kurumların verdiği eğitim danışmanı ilanına başvurmak yeterlidir.

Sosyal Danışman Nasıl Olunur?​

Aile Danışmanı Nasıl Olunur? Aile danışmanı olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık belli başlı lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bunlar içerisinde psikoloji, sosyal hizmet, sosyoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık ya da hemşirelik ve tıp ve çocuk gelişime gibi bölümler öne çıkmaktadır.

Yayın danışmanı ne iş yapar?​

Kurum yöneticileriyle medya plan ve politikaları geliştirmek, Bir şirket veya şahıs için halkla ilişkiler kampanyaları yönlendirmek, Kamu imajının nasıl tesis edileceği ve medya ilişkilerinin nasıl ele alacağı konusunda yöneticilere danışmanlık yapmak, Kişi ya da kurum mahremiyetine sadakat göstermek.

Basın danışmanı ne kadar maaş alır?​

Basın danışmanı ne kadar maaş alır?
Basın Danışmanı maaşı en düşük 5.340 TL, en yüksek 8.850 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Basın Danışmanı ortalamasına göre Basın Danışmanı maaşı yaklaşık 7.040 TL seviyelerindedir.
Eğitim danışmanı kaç saat çalışır?​
Bir kolej ya da daha yüksek eğitim seviyesindeki organizasyonlarla çalışanlar, sabah 9.00 ile akşam 18.00 çalışma kalıbında olduğu görülmektedir. Çalıştıkları kuruma ve aldıkları görevlere göre maaşları da değişiklik göstermektedir.
Sosyal medya uzmanlığı ne kadar kazanıyor?​
2022 Sosyal Medya Uzmanı Maaşları Sosyal Medya Uzmanı maaşı ortalama aylık 4634,5 _TL’dir. En düşük Sosyal Medya Uzmanı maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5016 _TL’dir.

Sosyal medya uzmanı ne kadar?​

Sosyal medya uzmanı ne kadar?
Genellikle JR. Sosyal medya uzmanı olarak çalışan kişiler Asgari ücret ve üstünde ( 3000- 3500 TL) arasında maaş alırken SR. Sosyal medya uzmanları ise 3.500 – 10.0000 TL arasında maaş alarak çalışmaktadır.

Sosyal medya danışmanı, sosyal medya platformlarında müşterilerinin (ürün, marka veya firma) varlığını ve etkileşimini yöneten bir profesyoneldir. Bu kişiler, içerik stratejileri oluşturmak, içerik üretmek, organik takipçi sayısını artırmak için çalışmalar yapmak, sosyal medya hesaplarını yönetmek, reklam kampanyalarını planlamak ve yürütmek gibi çeşitli görevleri üstlenirler. Ayrıca, markalar için pazarlama stratejileri geliştirir, analizler yapar ve kampanyaların etkinliğini ölçerler.

Yayın danışmanı ise bir yayınevi veya medya kuruluşunda çalışarak yazarların ve içeriklerin yayınlanmasıyla ilgili konularda danışmanlık hizmeti veren kişidir. Yayın danışmanı genellikle yazarlarla iletişim halinde olup yayınlanacak eserlerle ilgili yönlendirme ve destek sağlar.

Lise sonrası eğitim danışmanlığı ise genellikle yükseköğretim kurumları veya eğitim danışmanlık firmalarında görev alarak öğrencilere kariyer planlaması, üniversite tercihleri, yurtdışı eğitim fırsatları gibi konularda rehberlik hizmeti sunan profesyonellerdir. Lise sonrası eğitim danışmanı olabilmek için genellikle ilgili lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir ve çeşitli kurumların ilanlarına başvurarak bu alanda kariyer yapılabilir.

Sosyal danışmanlık alanında ise aile danışmanı olmak için genellikle psikoloji, sosyal hizmet, sosyoloji gibi bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Aile danışmanları, bireylerin veya ailelerin yaşadığı sorunlarla ilgilenir ve psikolojik destek, rehberlik ve çözüm önerileri sunarlar.

Yayın danışmanının görevleri ise medya planları ve politikaları oluşturmak, halkla ilişkiler kampanyalarını yönlendirmek, kamu imajını yönetmek ve medya ilişkilerini düzenlemek gibi konuları içerir.

Maaşlar konusunda ise, basın danışmanlarının genellikle 5.340 TL ile 8.850 TL arasında değişen maaşlar aldığı bilinmektedir. Eğitim danışmanlarının çalışma saatleri ve maaşları aldıkları göreve göre farklılık gösterebilirken, sosyal medya uzmanlarının ortalama aylık maaşının 4634,5 TL olduğu ve bu rakamın 4253 TL ile 5016 TL arasında değiştiği bilinmektedir.

Sosyal medya uzmanlarının maaşları ise junior (JR) ve senior (SR) pozisyonlarına göre değişiklik gösterebilir. JR sosyal medya uzmanları genellikle 3000-3500 TL arasında maaş alırken, SR sosyal medya uzmanlarının maaşları 3.500 TL ile 10.000 TL arasında değişebilir.

Yukarıdaki bilgiler çerçevesinde sosyal medya danışmanlığı, yayın danışmanlığı, lise sonrası eğitim danışmanlığı, sosyal danışmanlık ve basın danışmanlığı gibi farklı kariyer yolları hakkında genel bir bakış sunulmuş oldu. Yardımcı olabileceğim başka konular varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri