AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal kaynastirma Nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.636
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sosyal kaynaştırma Nedir?​

Sosyal kaynaştırma: Özel eğitim gerektiren çocukların diğer çocuklarla düzenli kişisel ilişkiler kurması ve aralarında etkileşimin sağlanmasıdır (aynı sınıf içinde birlikte eğitim).

Bilgi gereksinimleri nelerdir?​

Bilgi gereksinimleri nelerdir?
Bilgi gereksinimi, zihinsel bir terim olup, kullanıcının bulunduğu konu- mu etkileyen bir eksikliği ifade eder. Kişi, içinde bulunduğu belirsiz veya şüpheli durumu var olan bilgisiyle aşamadığı an bilgiye gereksinim duyar.

Kaynaştırma Nedir özel eğitim makale?​

Kaynaştırma Nedir özel eğitim makale?
Kaynaştırma yoluyla eğitim; özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimlerini, destek eğitim hizmetleri de sağlanarak yetersizliği olmayan akranları ile birlikte resmî ve özel; okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında sürdürmeleri esasına dayanan özel eğitim uygulamalarıdır.

Tam zamanlı kaynaştırma eğitimi ne demek?​

Tam Zamanlı Kaynaştırma: Eğitim programı bireyselleştirilerek uygulanır ve gerekli fiziksel düzenlemeler yapılır. Tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler, yetersizliği olmayan akranlarıyla aynı sınıfta eğitim görürken kayıtlı bulundukları okulda uygulanan eğitim programını takip ederler.

Kaynaştırma eğitim türü nedir?​

Kaynaştırma eğitim türü nedir?
Çocuğu normal hale getirmek değil, onun ilgi ve yeteneklerini en iyi şekilde kullanmasını sağlamak, toplum içinde yaşayabilmesini kolaylaştırmaktır. Özel eğitime ihtiyacı olan bireyin akranlarıyla aynı kurumda eğitim görme hakkı vardır. Kaynaştırma, özel ve genel eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır.

Bilginin kullanımı nedir?​

Bilginin kullanımı nedir?
Bilginin kullanımı; -tıpkı günlük yaşamımızda olduğu gibi– “bilgi edinmek“, “bilgiyi kullanmak“, “edinilen bilgiyi tekrar kullanmak için gerekli işlemleri yapmak“, “yeni koşullara uyum sağlayacak şekilde mevcut bilgilerimizi uyarlamak” ile ilişkili ve kimi zaman “kolay” kimi zaman “zor” bir süreçtir.
Normatif gereksinim ne demek?​
3. Normatif Gereksinim: Normatif gereksinim, bireyin sağlık durumundaki sapma- lara hekim tarafından tanı konulması durumunda ortaya çıkar. Normatif gereksi- nim, algılanan veya açıklanan gereksinimden tamamen farklı olabilir.

Özel eğitim ve kaynaştırma Nedir?​

Özel eğitim ve kaynaştırma Nedir?
Özel Eğitimde Kaynaştırma/Bütünleştirme Nedir? ”Ülkemizde özel eğitime gereksinimi olan çocuklar çeşitli eğitim ortamlarına yerleştirilir. Bu çocukların tipik gelişim gösteren akranlarıyla genel eğitim ortamına yerleştirilmelerine kaynaştırma/bütünleştirme denir.”

Tam zamanlı ve yarı zamanlı kaynaştırma nedir?​

Tam zamanlı ve yarı zamanlı kaynaştırma nedir?
Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin kaydı normal sınıftadır; öğrenci tam gün boyunca normal sınıfta eğitim almaktadır. Yarı Zamanlı Kaynaştırma: Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin kaydı özel sınıftadır; özel eğitim sınıfı öğrencisi başarılı olabileceği derslerde kaynaştırma sınıfında eğitim almaktadır.

Kaynaştırma nasil bulunur?​

Genel olarak kaynaştırma ünsüzleri -y ve -n sessiz harfleri olarak bilinmektedir. Bu ünsüz harfler kök + ek ya da ek + ek olması halinde iki ünlü harfin yan yana geldiğinde kullanılır. Ünlü harf ile biten kelimenin sonuna ünlü harf ile başlayan ek gelmesi halinde “y, n, ş, s” kaynaştırma ünsüzleri araya girmektedir.

Kaynaştırma olup olmadığını nasıl anlarız?​

Kaynaştırma olup olmadığını nasıl anlarız?
Not: Kaynaştırma harfleri aslında iki ünlü arasında kullanılır. Ancak bazen iki ünlü arasına gelmediği halde de kullanıldığı olur. Özellikle “ile, idi, imiş, ise” gibi sözcükler ünlüyle biten bir sözcüğe eklendiğinde baştaki “i” ünlüsü düşer ve yerine “y” kaynaştırma harfi gelir.

Kaynaştırma eğitiminin en temel öğesi nedir?​

Kaynaştırma eğitiminin en temel öğesi nedir?
Kaynaştırma eğitiminde okul-aile ve çevre işbirliği esastır. Kaynaştırma eğitiminde duyu kalıntısından yararlanmak esastır. Kaynaştırma eğitiminde engelli çocuğun özür ve özellikleri ne olursa olsun onu olduğu gibi kabul etmek esastır. Kaynaştırma eğitimi istek, sabır ve ek gayreti gerektirmektedir.
 
Sosyal kaynaştırma, özel eğitim gerektiren çocukların diğer çocuklarla düzenli kişisel ilişkiler kurmasını ve aralarında etkileşimin sağlanmasını ifade eder. Bu kapsamda, aynı sınıf içinde birlikte eğitim almaları sağlanır.

Bilgi gereksinimi, bir kişinin bulunduğu konuyu etkileyen eksikliği ifade eder. Kişi, mevcut bilgileriyle aşamadığı bir belirsizlik durumuyla karşılaştığında bilgiye gereksinim duyar ve bu eksikliği gidermeye çalışır.

Kaynaştırma eğitimi, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin destek eğitim hizmetleriyle birlikte yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte resmi veya özel eğitim kurumlarında eğitim almalarını sağlayan bir özel eğitim uygulamasıdır.

Tam zamanlı kaynaştırma eğitimi, öğrencilerin eğitim programlarının bireyselleştirilerek uygulanmasını ve gerekli fiziksel düzenlemelerin yapılmasını içerir. Bu şekilde öğrenciler, yetersizliği olmayan akranlarıyla aynı sınıfta eğitim görürken kendi okullarında eğitim programını takip ederler.

Kaynaştırma eğitiminde temel amaç, çocuğu normalleştirmek değil; onun ilgi ve yeteneklerini en iyi şekilde kullanmasını sağlayarak toplum içinde yaşama ihtiyacına destek olmaktır. Özel eğitim ihtiyacı olan bireyin, akranlarıyla aynı kurumda eğitim görme hakkı kaynaştırmanın temel prensiplerindendir.

Bilginin kullanımı, günlük yaşamımızda olduğu gibi bilgi edinme, kullanma, tekrar kullanma için gerekli işlemleri yapma ve mevcut bilgilerimizi yeni koşullara uyum sağlayacak şekilde uyarlamayı ifade eder.

Normatif gereksinim, bireyin sağlık durumundaki sapmalarla ilgili olarak hekim tarafından konulan tanı sonucunda ortaya çıkan gereksinimi ifade eder. Bu gereksinim, algılanan veya açıklanan gereksinimden farklı olabilir.

Kaynaştırma eğitiminde önemli olan unsurlar arasında okul-aile-çevre işbirliği, duyu kalıntısından yararlanma, engelli çocuğun kabulü ve özür ve özelliklerine saygı gösterme gibi faktörler bulunmaktadır. Kaynaştırma eğitimi, istek, sabır ve ek gayret gerektiren bir süreçtir.
 
Geri
Üst