Sosyal Hizmet Uzmanı psikolog olabilir mi?
Psikoterapi yapan sosyal hizmet uzmanlarının yüksek lisans eğitimlerinde ruh sağlığı alanında ya da klinik alanda uzmanlaşmış olmaları gerekmektedir.Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı psikolog ne iş yapar?
MADDE 19 – (1) Psikologun, 18 inci maddede belirtilenlerin yanında diğer görevleri şunlardır: a) İhtiyaç duyulması halinde bireylerin psikolojik değerlendirmelerini yapmak ve rapor hazırlamak. b) Birey ve ailelere yönelik psiko-sosyal alanda koruyucu, önleyici ve danışmanlık hizmetlerini gerçekleştirmek.
Sosyal hizmet uzmanları neden ruh sağlığı çalışanları içerisinde yer alıyor?
Sosyal Hizmet Uzmanı Ruh Sağlığı alanında hizmet vermek için özel eğitim almış sosyal hizmet uzmanıdır. Hastalara barınma, gündelik yaşam, eğitim alanlarında destek olurlar. Psikiyatri hastalarının sosyal sorunların çözümü aşamasında psikiyatri hekimi sorumluluğunda görev alırlar.
Asdep psikolog nerede çalışıyor?
Daha çok KİOÇ (Korunma İhtiyacı Olan Çocuk) , Danışmanlık- Eğitim birimi, SED (Sosyal Ekonomik Destek) birimi, Kurum Bakımı-Huzurevi ya da Engelli Evde Bakım birimlerinde çalışabiliyor.Asdepte tayin var mı?
Mevcut ASDEP görevlileri işçi statüsünde görev yapmasından dolayı tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar.
Toplum ruh sağlığı Merkezine kimler başvurabilir?
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kimler başvurabilir? Yönergeye göre bilişsel, yönetsel ve sosyal beceri alanlarındaki yıkıcı etkisi nedeniyle yeti yitimi ile giden şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar ve duygudurum bozuklukları gibi kronik ruhsal hastalıkları olan bireyler başvurabilir.