Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sosyal hizmet mesleginin degerleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sosyal hizmet mesleğinin değerleri nelerdir?​

Sosyal hizmet mesleğinin temel değer- leri ve ilişkili ilkeleri 6 bölümden oluş- maktadır (Reamer, 2006: 251-255).
Sosyal hizmet mesleğinin kapsayıcı ilkeleri nelerdir?
Sosyal hizmetin kapsayıcı ilkeleri insanların doğuştan değerli ve onurlu olduklarını kabul etmek, zarar verilmemeleri gerektiği, farklılıkları kabul etmek ve insan hakları ve sosyal adaleti desteklemektir.

Sosyal hizmet etik değerleri nelerdir?​

ETİK İLKELER 1. Her insanın kendine özgü bir değeri vardır ve bu değer onun saygı görmesini gerektirir. 2. Her insanın, başkasının hakkını ihlal etmemek koşuluyla, kendisini geliştirme hakkı ve toplumun gelişimine katkı verme sorumluluğu vardır.
Sosyal hizmet meslek etiğinin gelişim dönemleri nelerdir?
(1) moral dönem, (2) değerler dönemi, (3) etik kuram ve karar-verme dönemi, (4) etik standartlar ve risk yönetimi dönemi.
Sosyal hizmet uzmanının da ilişkiye yönelik tepkileri vardır ve ilişki yönetiminde mesleki bilgi, beceri ve değerleri vardır. Bireylerle sosyal hizmetin bileşenleri birey, sorun, kurum, sorun çözme süreci, sosyal hizmet uzmanı- müracaatçı ilişkisi olarak sıralanabilir.
Sosyal hizmet görüşmelerindeki etik ilke ve sorumluluklar nelerdir?
7. Sosyal hizmet uzmanlarının nesnel olma, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme, uygulama yaptıkları alanlarda yetkin olma sorumlulukları vardır. 8. Sosyal hizmet uzmanları gizlilik, mahremiyet/özel hayatın korunması ve mesleki çalışmalarında elde ettikleri bilgiyi sorumlu bir biçimde kullanma ilkelerine uyar.

Sosyal hizmet bakış açısı nedir?​

Sosyal hizmet, uygulamaya dayalı bir mesleği ve toplumsal değişimi ve gelişmeyi, sosyal uyumu ve insanların güçlendirilmesini ve özgürleşmesini destekleyen akademik bir disiplindir. Sosyal adalet prensipleri, insan hakları, ortak sorumluluk ve farklılıklara saygı sosyal hizmetin temelidir.
Sosyal hizmet Mevzuatı ne demek?
Sosyal hizmet mevzuatı, yaygın bir alanda çalışan bir mesleğin ve kardeş diğer sosyal mesleklerin yaygın bir alanda durmasız süren bir etkinlikler bütünlüğünün mevzuatıdır.
 
Geri
Üst